Samudra Arktika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Limang samudra ing donya

Samudra Arktik, dunungé ana ing belahan lor bumi lan racaké dumunung ana ing wewengkon Arktik Kutub Lor, iku arupa samudra sing paling cilik lan paling cethèk ing antarané limang samudra sing ana ing donya[1]. Sanadyan Organisasi Hidrografik Internasional (IHO) nganggep minangka samudra, para ahli samudra nyebut samudra iki Segara Mediterania Arktik utawa Segara Arktik, diklasifikasèkaké minangka siji saka Segara Mediterania sing kagabung sajeroning Samudra Atlantik.

Samudra Arktik

Pelabuhan-pelabuhan Utama[besut | besut sumber]

thumb|250px|Pelabuhan-pelabuhan Samudra Arktik

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Michael Pidwirny (2006). "Introduction to the Oceans". www.physicalgeography.net.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CIA