Samudra Arktika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Limang samudra ing donya

Samudra Arktik, dunungé ana ing belahan lor bumi lan racaké dumunung ana ing wilayah Arktik Kutub Lor, kuwi arupa samudra sing paling cilik lan paling cethèk ing antarané limang samudra sing ana ing donya[1]. Senadyan Organisasi Hidrografik Internasional (IHO) nganggep minangka samudra, para ahli samudra nyebut samudra iki Segara Mediterania Arktik utawa Segara Arktik, diklasifikasèkaké minangka siji saka Segara Mediterania sing kagabung jroning Samudra Atlantik.

Samudra Arktik

Pelabuhan-pelabuhan Utama[sunting | sunting sumber]

thumb|250px|Pelabuhan-pelabuhan Samudra Arktik

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Michael Pidwirny (2006). "Introduction to the Oceans". www.physicalgeography.net. http://www.physicalgeography.net/fundamentals/8o.html.
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng CIA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samudra_Arktika&oldid=814668"