Samsons

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Latar wuri
GenrePop, Pop rock, rock, Orkestra dan R&B
Taun aktif2003-sekarang
LabelUniversal Music Indonesia
Situs wèbhttp://www.samsoniaku.com
Anggota
Bams Reguna Bukit (vokal)
Erik Partogi Siagian (gitar)
Irfan Aulia (gitar)
Chandra Christanto (drum)
Aldri Dataviadi (bass)

Band Samsons diwangun ing tanggal 14 Juli 2003 déning Bams Reguna Bukit (vokal), Erik Partogi Siagian (gitar), Irfan Aulia (gitar), Chandra Christanto (drum) lan Aldri Dataviadi (bass).[1]. Awalé, nama band kang misuwur klawan tembang hits Kenangan Terindah iki dudu aran Samsons nanging Equal klawan personil enem wong kang mutuské meti sadurungé sempet rekaman.[2].ya iku formasi awal Bams (vokal), Irfan (gitar), Erik (gitar), Adjie (drum), Aldri (bass) lan Ucil (vokal).[2] Album kawitan Samsons, Naluri Lelaki kasil nggayuh 4 pangaji AMI kanggo kategori: Grup Terbaik Pop, Album Terbaik Pop, Pendatang Baru Terapik, lan Album Terbaik 2006.[1]

Sawisé suksès klawan debut album kawitané, Samsons ngluncurké album kaloroné ing taun 2007.[1] Single perdana saka album Penantian Hidup iki ya iku Kisah Tak Sempurna.[1] banjur disusul karo single kaloroné Luluh ing album iki ana tembang For You kang vidio klipé digawé ing pahargyan ambal warsa kamardikan RI taun 2007.[1]

Formasi awal iki ora suwé, jalaran vokalis wanita (Ucil) mutuské ngundurké dhiri.[2] Saéngga The Equal Band mutusaké ngganti jeneng dadi The Samsons, jalaran personil bandé lanang kabèh.[2]

Anané Adjie ya iku drumer samson, nyatané ora suwe, nganti ing sawijiné kalodhangan jalaran bédane visi, dhèwèké mutuské kanggo ngundurké dhiri saka The Samsons.[2] banjur digantèkaké déning Chandra a.k.a Konde.[2] anané drumer anyar (Konde) bisa gawé hawa seger kanggoné band kanggo makarya manèh.[2]

Panyandhak ing musik POP nyerupaké gambaran musik kang diusung déning SamSonS, mung waé ing saben karya kang diripta dikemas ing "kemasan" kang béda-béda.[2] ing jeron karyané ana musik POP kang dikemas klawan unsur Rock, Crunch, Minimalis, tekan anané unsur Jazz.[2]

Dhiskografi[1][besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Selebriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. a b c d e f g h i Profil samson band dipununduh tanggal 10 Juni 2011