Samsons

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Latar wuri
Genre Pop, Pop rock, rock, Orkestra dan R&B
Taun aktif 2003-sekarang
Label Universal Music Indonesia
Situs wèb http://www.samsoniaku.com
Anggota
Bams Reguna Bukit (vokal)
Erik Partogi Siagian (gitar)
Irfan Aulia (gitar)
Chandra Christanto (drum)
Aldri Dataviadi (bass)

Band Samsons diwangun ing tanggal 14 Juli 2003 déning Bams Reguna Bukit (vokal), Erik Partogi Siagian (gitar), Irfan Aulia (gitar), Chandra Christanto (drum) lan Aldri Dataviadi (bass).[1]. Awalé, nama band kang misuwur klawan tembang hits Kenangan Terindah iki dudu aran Samsons nanging Equal klawan personil enem wong kang mutuské meti sadurungé sempat rekaman.[2].ya iku formasi awal BamS (vokal), irfan (gitar), erik (gitar), adjie (drum), aldri (bass) lan ucil (vokal).[2] Album kawitan Samsons, NALURI LELAKI kasil nggayuh 4 pengaji AMI kanggo kategori: Grup Terbaik Pop, Album Terbaik Pop, Pendatang Baru Terapik, lan Album Terbaik 2006.[1]

Sak wisé sukses karo debut album kawitané, Samsons ngluncurké album kaloroné ing taun 2007.[1] Single perdana saka album PENANTIAN HIDUP iki ya iku Kisah Tak Sempurna.[1] banjur disusul karo single kaloroné Luluh. ing album iki ana tembang For You kang vidio klipé digawé ing karaméan ambal warsa kamardikan RI ing taun 2007.[1]

Formasi awal iki ora suwe kerana vokalis wanita (ucil) mutuské ngundurké dhiri.[2] Saengga The Equal Band mutusaké ngganti nama dadi The SamSonS, kerana personil band ya iku lanang.[2]

Anané Adjie ya iku drumer samson, nyatané ora suwe, nganti ing sawijine kalodhangan jalaran bedane visi, dhèwèké mutuské kanggo ngundurké dhiri saka The Samsons.[2] banjur digantèkaké déning chandra a.k.a konde.[2] anané drumer anyar (konde) cukup bisa nganaké hawa seger kanggoné band kanggo makarya manèh.[2]

Panyandhak ing musik POP nyerupaké gambaran musik kang diusung déning SamSonS, mung wae ing saben karya kang diciptaké dikemas ing "kemasan" kang béda-béda.[2] ing jeron karyané ana musik POP kang dikemas klawan unsur Rock, Crunch, Minimalis, tekan anané unsur Jazz.[2]

diskografi[1][besut | besut sumber]

album[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Selebriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. a b c d e f g h i Profil samson band dipununduh tanggal 10 Juni 2011