Samcheok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasisir Samcheok

Samcheok (삼척시) inggih punika satunggaling kutha ingkang wonten ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul.[1] Kutha punika mapan wonten ing dhataran ingkang wonten ing sisih wétan pagunungan Taebaek lan pasisir Laut Wétan.[1] Kutha punika gadhah pelabuhan alami sarta objek wisata pasisir mawi pasir putih.[1] Kutha Samcheok punika dados tlatah tujuan wisata ingkang kondhang nalika mangsa panas, mliginipun amargi sesawangan pasisir lan segaranipun ingkang éndah.[2] Penduduk Samcheok sapérangan ageng nyambut damel dados warigaluh, saéngga manéka asil segara kalebet pakolèhan utami masarakat ing kutha mau.[1] Jinis pakolehan ingkang paling kathah punika nus lan manéka jinis ulam.[1][3] Kalih pelabuhan utami wonten ing Samcheok, inggih punika Jangho lan Imwon gadhah kathah kapal kanggé nyekel nus.[1]

Pasisir Chu-am[besut | besut sumber]

Stasiun pasisir Chu-am

Chu-am inggih punika pasisir ingkang ateges "wewatuan lilin" wonten wewatuan ingkang jumeneng kados lilin.[1] Pasisir punika asring dipundugini déning para wisatawan kanggé ningali sesawangan srengéngé nalika medal saking Laut Wétan.[1] Pasisir punika dipungabungaken marang kutha Donghae nalika 1980 lan boten malih dados wewengkon Samcheok.[1]

Jukseoru lan Osip-cheon[besut | besut sumber]

Jukseoru punika satunggaling pendopo mawi tingkat kalih kanthi umur 800 taun ingkang jumeneng ing sisih aliran kali Osip-cheon.[1] Pendopo ingkang jumeneng saking masa Dinasti Goryeo punika kalebet Harta Nasional Koréa Kidul No.213.[1] Jukseoru ateges "Pendopo ing sisih kulon Wana Pring".[1] Dipunubengi déning wit-witan lan pring saking Jukseoru saged mirsani aliran Osipcheon.[1] Osipcheon (makna harfiah: "kali seket") punika aliran kali ingkang dawanipun 50 km ingkang ngliwati Samcheok lan muaranipun marang Laut Wétan.[1] Jukseoru punika salah satunggal saking Gwandong Palgyeong.[4]

Hwanseon-gul[besut | besut sumber]

Hwanseon-gul utawi Gua Hwanseon punika gua watu kapur paling ageng ing Koréa.[1][5] Saking sadaya nembé 55 gua ingkang saged dipundamel péta.[1] Wiwit saking dipunbikak ing taun 1997, Gua Hwanseon dados tujuan wisata énggal.[1] Nalika taun 2002, kutha Samcheok ngawontenaken Samcheok World Cave Expo kanggé nepangaken Gua Hwanseon marang wisatawan internasional.[1]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Kuthakembar Samcheok inggih punika kutha-kutha ing jero lan jaban rangkah kados makaten:[6][7]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r Choe Jeong Gyu (2008). "The Mountains, Seas, and Caves of Samcheok" (PDF). Koreana 22: 68–75.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Opening Dates of Korea’s Major Beaches, visitkorea.
  3. ^ Foods of Samcheok, eng.samcheok.go.kr.
  4. ^ Jukseoru Pavilion, visitkorea.
  5. ^ Hwanseongul (Natural Monument issue178), eng.samcheok.go.kr.
  6. ^ Samcheok City - International Interchange City, eng.samcheok.go.kr.
  7. ^ (ing basa Koréa)Sisterhood Cities, samcheok.go.kr.

Pranala njawi[besut | besut sumber]