Samcheok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pasisir Samcheok

Samcheok (삼척시) inggih punika satunggaling kutha ingkang wonten ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul.[1] Kutha punika mapan wonten ing dhataran ingkang wonten ing sisih wétan pagunungan Taebaek lan pasisir Laut Wétan.[1] Kutha punika gadhah pelabuhan alami sarta objek wisata pasisir mawi pasir putih.[1] Kutha Samcheok punika dados tlatah tujuan wisata ingkang kondhang nalika mangsa panas, mliginipun amargi sesawangan pasisir lan segaranipun ingkang éndah.[2] Penduduk Samcheok sapérangan ageng nyambut damel dados warigaluh, saéngga manéka asil segara kalebet pakolèhan utami masarakat ing kutha mau.[1] Jinis pakolehan ingkang paling kathah punika nus lan manéka jinis ulam.[1][3] Kalih pelabuhan utami wonten ing Samcheok, inggih punika Jangho lan Imwon gadhah kathah kapal kanggé nyekel nus.[1]

Pasisir Chu-am[besut | besut sumber]

Stasiun pasisir Chu-am

Chu-am inggih punika pasisir ingkang ateges "wewatuan lilin" wonten wewatuan ingkang jumeneng kados lilin.[1] Pasisir punika asring dipundugini déning para wisatawan kanggé ningali sesawangan srengéngé nalika medal saking Laut Wétan.[1] Pasisir punika dipungabungaken marang kutha Donghae nalika 1980 lan boten malih dados wewengkon Samcheok.[1]

Jukseoru lan Osip-cheon[besut | besut sumber]

Jukseoru punika satunggaling pendopo mawi tingkat kalih kanthi umur 800 taun ingkang jumeneng ing sisih aliran kali Osip-cheon.[1] Pendopo ingkang jumeneng saking masa Dinasti Goryeo punika kalebet Harta Nasional Koréa Kidul No.213.[1] Jukseoru ateges "Pendopo ing sisih kulon Wana Pring".[1] Dipunubengi déning wit-witan lan pring saking Jukseoru saged mirsani aliran Osipcheon.[1] Osipcheon (makna harfiah: "kali seket") punika aliran kali ingkang dawanipun 50 km ingkang ngliwati Samcheok lan muaranipun marang Laut Wétan.[1] Jukseoru punika salah satunggal saking Gwandong Palgyeong.[4]

Hwanseon-gul[besut | besut sumber]

Hwanseon-gul utawi Gua Hwanseon punika gua watu kapur paling ageng ing Koréa.[1][5] Saking sadaya nembé 55 gua ingkang saged dipundamel péta.[1] Wiwit saking dipunbikak ing taun 1997, Gua Hwanseon dados tujuan wisata énggal.[1] Nalika taun 2002, kutha Samcheok ngawontenaken Samcheok World Cave Expo kanggé nepangaken Gua Hwanseon marang wisatawan internasional.[1]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Kuthakembar Samcheok inggih punika kutha-kutha ing jero lan jaban rangkah kados makaten:[6][7]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Choe Jeong Gyu (2008). "The Mountains, Seas, and Caves of Samcheok" (PDF). Koreana 22: 68–75.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. Opening Dates of Korea’s Major Beaches, visitkorea.
  3. Foods of Samcheok, eng.samcheok.go.kr.
  4. Jukseoru Pavilion, visitkorea.
  5. Hwanseongul (Natural Monument issue178), eng.samcheok.go.kr.
  6. Samcheok City - International Interchange City, eng.samcheok.go.kr.
  7. (ing basa Koréa)Sisterhood Cities, samcheok.go.kr.

Pranala njawi[besut | besut sumber]