Samcheok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasisir Samcheok

Samcheok (삼척시) inggih punika satunggaling kutha ingkang wonten ing propinsi Gangwon, Korea Kidul.[1] Kutha punika mapan wonten ing dhataran ingkang wonten ing sisih wétan pagunungan Taebaek lan pesisir Laut Wétan.[1] Kutha punika gadhah pelabuhan alami sarta objek wisata pasisir mawi pasir putih.[1] Kutha Samcheok punika dados dhaérah tujuan wisata ingkang kondhang nalika mangsa panas, mliginipun amargi sesawangan pasisir lan segaranipun ingkang endah.[2] Penduduk Samcheok sapérangan ageng nyambut damel dados nelayan, saéngga manéka asil segara kalebet pakolèhan utami masarakat ing kutha kasebut.[1] Jinis pakolehan ingkang paling kathah punika nus lan maneka jinis ulam.[1][3] Kalih pelabuhan utami wonten ing Samcheok, inggih punika Jangho lan Imwon gadhah kathah kapal kanggé nyekel nus.[1]

Pasisir Chu-am[besut | besut sumber]

Stasiun pasisir Chu-am

Chu-am inggih punika pasisir ingkang ateges "wewatuan lilin" wonten wewatuan ingkang jumeneng kados lilin.[1] Pasisir punika asring dipundugini déning para wisatawan kangge ningali sesawangan srengéngé nalika medal saking Laut Wétan.[1] Pasisir punika dipungabungaken marang kutha Donghae nalika 1980 lan boten malih dados wewengkon Samcheok.[1]

Jukseoru lan Osip-cheon[besut | besut sumber]

Jukseoru punika satunggaling pendopo mawi tingkat kalih kanthi umur 800 taun ingkang jumeneng ing sisih aliran kali Osip-cheon.[1] Pendopo ingkang jumeneng saking masa Dinasti Goryeo punika kalebet Harta Nasional Korea Selatan No.213.[1] Jukseoru ateges "Pendopo ing sisih kulon Wana Pring".[1] Dipunubengi déning wit-witan lan pring saking Jukseoru saged mirsani aliran Osipcheon.[1] Osipcheon (makna harfiah: "kali seket") punika aliran kali ingkang dawanipun 50 km ingkang ngliwati Samcheok lan muaranipun marang Laut Wetan.[1] Jukseoru punika salah satunggal saking Gwandong Palgyeong.[4]

Hwanseon-gul[besut | besut sumber]

Hwanseon-gul utawi Gua Hwanseon punika gua watu kapur paling ageng ing Korea.[1][5] Saking sadaya nembé 55 gua ingkang saged dipundamel péta.[1] Wiwit saking dipunbikak ing taun 1997, Gua Hwanseon dados tujuan wisata énggal.[1] Nalika taun 2002, kutha Samcheok ngawontenaken Samcheok World Cave Expo kanggé nepangaken Gua Hwanseon marang wisatawan internasional.[1]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Kuthakembar Samcheok inggih punika kutha-kutha ing jero lan luar negeri kados mekaten :[6][7]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (en)Choe Jeong Gyu (2008). "The Mountains, Seas, and Caves of Samcheok" (PDF). Koreana 22: 68–75.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (en)Opening Dates of Korea’s Major Beaches, visitkorea.
  3. ^ (en)Foods of Samcheok, eng.samcheok.go.kr.
  4. ^ (en)Jukseoru Pavilion, visitkorea.
  5. ^ (en)Hwanseongul (Natural Monument issue178), eng.samcheok.go.kr.
  6. ^ (en)Samcheok City - International Interchange City, eng.samcheok.go.kr.
  7. ^ (ko)Sisterhood Cities, samcheok.go.kr.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samcheok&oldid=1014503"