Samantha Cristoforetti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Samantha Cristoforetti
Antariksawati ASI/ESA
KabangsanItali
StatusAktif
Lair (1977-04-26) 26 April 1977 (umur 45)
Milan, Itali
Pedamelan sanèsPilot tempur
Alma materUniversitas Federico II Napoli
PeringkatKapten, Angkatan Udhara Itali
Èmblem misi45px 45px 45px

Samantha Cristoforetti (palafalan jroning basa Italia: [saˈmanta kristofoˈretti]; lair ing Milan, 26 April 1977; umur 45 taun) yaiku antariksawati Badan Antarika Eropa Itali, pilot Angkatan Udhara Itali lan insinyur. Ia megang rekor penerbangan antariksa tanpa terinterupsi paling suwe saka antariksawan Eropa (199 dina, 16 jam), lan nganti Juni 2017 megang rekor penerbangan antariksa tunggal paling suwe dening wadon nganti rekor kasebut disalip dening Peggy Whitson.[1][2][3] Ia uga minangka wadon Itali kapisan ing luar angkasa. Samantha Cristoforetti uga diarani minangka waong kapisan sing nyeduh espresso ing luar angkasa.[4] Sawise misi kapisane ing 2015, ia ditugaskan maneh ing misi menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional. Ia tergabung ing misi Space X Crew-4 sing rencanane bakal diberangkatke ing 2022.[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dutch astronaut loses space record to Italy's Cristoforetti Archived 2016-01-07 at the Wayback Machine., Nltimes.nl; accessed 24 June 2015.
  2. "3 Space Station Astronauts Safely Return to Earth". The New York Times. 11 June 2015. ISSN 0362-4331. Dibukak ing 24 June 2015.
  3. "Samantha beats ESA astronaut single-duration record - Outpost 42". Outpost 42. Dibukak ing September 26, 2015.
  4. "To boldly brew: Italian astronaut makes first espresso in space". the Guardian. Dibukak ing September 26, 2015.
  5. "Commanding role for ESA astronaut Samantha Cristoforetti". ESA. 28 May 2021. Dibukak ing 22 January 2022.

Pranala jaba[besut | besut sumber]