Salep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salep

Salep (basa Inggris: ointment) ya iku obat njaba kang digawé saka campuran obat kanthi zat duwé konsistensi, kaya ta mentega, kanggo diolesake ing kulit (kanggo lara kudhis, borok, lsp).[1][2] Ana kang ngarani salep ya iku bahan setengah padhet kang gampang diolesake lan dianggo minangka obat njaba.[3]

Jinis Dhasar Salep[besut | besut sumber]

  • Dhasar salep hidrokarbon
  • Dhasar salep serap
  • Dhasar salep kang bisa dikumbang nganggo banyu
  • Dhasar salep kang larut ing banyu

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. artikata.com Dhéfinisi salep
  2. thefreedictionary.com Ointment
  3. ichan-rizkan.com Salep lan Macem Dhasar Salep