Salad caprese

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caprese salad
Mozzarella and tomato salad.jpg
JinisSalad
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaCampania
Woworan pokokmozzarella, tomatoes, basil, salt, black pepper, olive oil
Buku masakan: Caprese salad  Médhia: Caprese salad

Salad Caprese ( Basa Italia: insalata caprese palafalan jroning basa Italia: [insaˈlaːta kaˈpreːze; -eːse] utawa mung Capresepalafalan jroning basa Italia: [kaˈpreːze; -eːse] ) [1] minangka salad Italia sederhana, digawe saka irisan mozzarella seger, tomat, lan kemangi manis, dibumbui karo uyah lan minyak zaitun, sok-sok dipasang karo arugula (roket) . Biasane disusun ing piring nalika latihan restoran. [2] [3] Kaya pizza Margherita, fitur warna panji Italia : ijo, putih, lan abang. Ing Italia, biasane dadi antipasto (wiwitan), dudu contorno (lawuh), lan bisa uga dipangan sawayah-wayah. Salad caprese minangka salah sawijining bentuk sajian caprese; bisa uga disedhiyakake minangka pizza caprese utawa pasta.

Salad kasebut dijenengi sawise jeneng Pulau Capri, sing dipercaya asale. [4] Rong crita umum babagan asal-usul kasebut yaiku minangka penghormatan kanggo bendera Italia utawa "ing abad kaping 20 kanggo nyenengake rasa seneng raja lan politisi penting."

[5]

Varian[besut | besut sumber]

Variasi salad Caprese bisa uga kalebu dressing utawa pesto Italia kanggo ngganti minyak zaitun, utawa cuka balsamic . Zaitun bisa uga katon, uga arugula (roket) utawa salad romaine kanggo nambah kemangi. Oregano utawa mrica ireng sok ditambahake. Buffalo mozzarella bisa diganti kanggo mozzarella kanggo nambah rasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Edward Antrobus (31 October 2010). Recipes of If You Can Read, You Can Cook: Year 1. SEAM Publishing. p. 32. ISBN 978-1-301-75286-7.
  2. The Joy of Cooking (75th Anniversary Edition) p. 169
  3. "Nigel Slater's classic insalata caprese recipe", The Observer, Sunday 18 July 2010.
  4. "Insalata Caprese". ITALY Magazine (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-17.
  5. "Caprese Salad captures Italy's rich history". The Lowell Sun. August 26, 2015. Dibukak ing 23 September 2020.