Salad Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Greek salad
Greece Food Horiatiki.JPG
Horiatiki salad with Feta cheese as served on Hydra Island, where cucumber is peeled. In other regions, cucumbers are left unpeeled.
Panggonan asalGreece
Woworan pokokTomatoes, cucumbers, onions, feta cheese, olives (usually Kalamata olives), salt, oregano, olive oil
Buku masakan: Greek salad  Médhia: Greek salad

Salad Yunani utawa salad horiatiki ( Yunani: χωριάτικη σαλάτα [a] utawa θερινή σαλάτα [b] ) minangka salad populer ing masakan Yunani umume digawe potongan tomat, timun, bawang, keju feta (biasane disajeni minangka irisan ing ndhuwur bahan liyane), lan zaitun (biasane zaitun Kalamata ) lan disandangi nganggo uyah, mrico, Yunani oregano, lan minyak zaitun . Tambahan umume kalebu irisan mrica lada ijo utawa woh wohan caper (utamane ing pulau Dodecan ). Salad Yunani asring dibayangke minangka sarapan utawa nedha awan para petani, amarga bahan-bahan kasebut mirip karo sing bisa ditindakake petani Yunani.[1]

Ing njaba Yunani[besut | besut sumber]

Salad gaya "Yunani" gaya Amerika, disajeni karo salad

Ing njaba Yunani, "salad Yunani" bisa uga salad salad karo bahan-bahan sing inspirasi saka Yunani, sanajan sajian asli dibedakake karo ora ana selada. Kangge, varian tanpa selada bisa uga diarani horiatiki , 'salad petani', utawa 'salad desa'.

Lettuce, tomat, feta (asring disajikake ing macem-macem potongan kubus sing dicampur karo sayuran), lan zaitun minangka elemen sing paling standar ing salad Yunani gaya Amerika, nanging timun, peperoncini (mrico panas jeruk), lada lada, bawang, radishes, dolmades, lan teri / sardin umume . Contone, ing Detroit, salad Yunani kalebu bit, lan ing Wilayah Teluk Tampa, asring kalebu salad kentang . Klamben sing ngemot macem-macem ramuan lan bumbu asring digunakake ing AS. Salad Yunani gaya iki asring ditemoni ing Yunani .

Salad Cretan

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana

  1. Zhang, Jenny. "A Modern Tradition: Greek Salad". Organically Blissful. Dibukak ing 15 December 2016.