Sa'ad bin Abi Waqqash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sa'ad bin Abi Waqqash ya iku salah siji sakabat agung kang dijamin mlebu surga, mèlu ing perang Badar lan Prajanjèn Hudaibiyah. Bapaké aran Malik bin Uhaib saka Bani Abdu Manaf, déné ibuné Hamnah binti Sufyan bin Umayyah, sedulur nak sanak Abu Sufyan bin Harb bin Umayyah. Nalika jaman jahiliyah, Saad bin Abi Waqqash ahli ing babagan gawé anak panah, lan nalika jaman Islam, dhèwèké kalebu satriya kang ahli ing babagan manah, nunggang jaran lan dadi senapati kang lantip. Saad bin Abi Waqqash séda nalika taun 55 H utawa 56 H, kanthi yuswa 82 taun ing Aqiq, sawijining papan sajabaning kutha Madinah, lan kasaréake ing Baqi'. Dhèwèwké dadi sakabat saka golongan muhajirin kang pungkasan séda.