SSC Ultimate Aero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
SSC Ultimate Aero
SSC Ultimate Aero TT in Redmond, WA
Prodhusèn Shelby SuperCars
Mangsa sajroning produksi 2006–present
Perakitan United States
Modhèl sawisé SSC Tuatara
Wangun rangka 2-seat Berlinetta
Layout Rear mid-engine, rear-wheel drive
Mesin 6.34 litre 387.2 cu in V8
Dawa 4,470 mm (176.0 in)
Amba 2,080 mm (81.9 in)
Dhuwur 1,090 mm (42.9 in)
Bobot kothong 1,292 kg (2,848 lb)

SSC Ultimate Aero ya iku montor saka Shelby supercar. Vèrsi prodhuksi sing luwih dhuwur-kinerja winates sadurunge nyekel rekor Guinness Book of World Records kanggo montor paling banter ning donya (digantèkaké Bugatti Veyron Super Sport 2010)kang bantere kecathet 412,29 km/jam (256,19 mph). Bantere iki digayut ing uji coba tes September 13, 2007 Kulon Richland, Washington, Amérika Sarékat lan diverivikasi karo Guinness World Records tanggal 9 Oktober 2007.[1] Bantere iki ora nyerminke SSC Ultimate Aero TT sing akèh potensi. SSC duwé bobot anyar, luwih kuat, lan luwih entheng Ultimate Aero TT 2009 namtere bisa nganti 300 mph (480/jam) SSC Ultimate Aero ora duwé piranti bantu elektronik kaya déné rem ABS utawa Traksi.[1] Aero lan Shelby nyawiji dadi perusahaan supercar kang jenenge Jerod Shelby, sing wis nggawe gedhong eksotis. Kasil saka perusahaan mau ya iku Fiero sing basis karo Ferrari F355 lan Lamborghini Diablo nggawe didhasarake ngguanaake prototipe Ultimate Aero. Model dhasar Aero wis ora diprodhuksi, Ultimate Aero isih diprodhuksi ananging karo MSRP regane $ 650.000.[1]

Ultimate Aero EV[besut | besut sumber]

SSC ngumumake prodhuksi Ultimate Aero EV, versi mobil sport.[2] Spesifikasidirilis nganggo 500 tenaga jaran (373 kW) motor listrik, nganggo SSC sing ngeksplorasi tenaga kang nganggo 2 mesin, 2 utawa 4 wheel drive konfigurasi.[2] SSC direncanaake kanggo ngasilaké prototipe pisanan ing sasi Fèbruari 2009, nganggo sistem prodhuksi dini Q4 2009.[2] Kalebu bagiyan saka rencanane prodhuksi, SSC uga ngumumake wis ngontrak Sheffield International Finance Corporation kanggo ngrewangi perusahaan babagan biyaya.[2] SSC ndadeake powertrain lan Ultimate Aero EV kanggo spesifikasine.[2] SSC uga nganggo AESP ning Ultimate Aero EV kanggo mbuktiake iki dadi kendaraan tenaga listrik ora namung bisa ning dalan gedhé namung uga ning pembakaran internal. Ultimate Aero EV nganggo AESP kembar sing ngasilaké 1000 hp (746 kW) lan £ 800 · ft (1.100 N ° m) iki ndadeake bisa kaya roket amarga bantera 60 mph (97 km / jam) namung ing wektu 2,5 detik lan top speed bisa nganti 208 mph (335 km / jam). SSC nganggo sistem isi baterai, saéngga baterai kebak ing wektu 10 menit.[2]

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c www.shelbysupercars.com(diundhuh 23 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f www.sportscarcup.com(diundhuh 23Agustus 2011)