INews TV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka SINDOtv)

iNews TV (singkatan saka Indonesia News TV, jeneng sadurunge ya iku SUN TV lan SINDOtv) ya iku stasiun televisi nasional kang ana ing Indonesia. iNews TV didegake dening Media Nusantara Citra kanthi wektu siaran 24 jam sadina.

Sujarah

iNews TV wiwit siaran tanggal 1 Januari 2007 nganggo jeneng  SUN TV. Nalika iku, siarane nembe isa ditonton liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV.  SUN TV nembe isa ditonton secara terestrial sawise mbangun stasiun relai ana ing Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang lan Bekasi kanthi status TV lokal. Salurane dikei jeneng TV3 kang nayangke informecial nalika wektu-wektu kosong. Saluran induke ya iku SUN TV tetep nayangke acara liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV. SUN TV uga dadi TV lokal kapisan sing nduwe wektu siaran 24 jam ing Indonesia. Ing taun 2010, TV3 misah saka SUN TV lan diduweni dening CTV Banten.

Wiwit 26 September 2011, SUN TV ganti jeneng dadi SINDOtv kang dadi bagian saka sinergi Sindo Media bareng Sindo Trijaya FM lan SINDOnews.com. 3 taun sawise, tanggal 15 Desember 2014, SINDOtv diresmikake dadi TV nasional ana ing acara Soft Launching Luar Biasa!.

Wiwit 6 April 2015, SINDOtv ganti jeneng dadi iNews TV sawise nganakake pahargyan iNewsmaker Awards. Saliyane iku, TV lokal uga ganti jejeng dadi iNews TV (kejaba Taz TV lan Dian TV).

Jaringan

Ing wektu iki, iNews TV nyekel sawenèh giyaran télévisi lokal sing ana ing Indonésia, kaya ta:

Jaringan terestrial

Stasiun TV lokal kang dicekel dening  iNews TV kayata:

  • MHTV - Malang (52 UHF)
  • KALTIM TV - Samarinda (61 UHF)
  • DIAN TV - Indramayu (60 UHF)

Jaringan satelit

iNews TV uga nduweni jaringan satelit ya iku liwat Satelit SES 7/Cakrawarta.

Saiki iNews TV isa didelok nganggo cara FTA (Free to Air) liwat satelit Palapa D kanthi Frequency 3957, Polarity V, Symbolrate 3000, FEC 3/4.[1]

SUN TV

SINDOtv

iNews TV

Delengen Uga

Réferènsi

Pranala njaba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=INews_TV&oldid=1108693"