SA-7 Grail

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Tentara kanthi peluncur Strela.
Rudal lan peluncur SA-7.

9K32 "Strela-2" (basa Rusia: 9К32 "стрела-2" - panah, kode NATO SA-7 "Grail") iku pluru kendhali darat udhara ketinggian cendhèk jinjing, sing diluncuraké saka pundhak, sing setara karo REDEYE Amérika Sarékat, kanthi hulu ledhak high explosive lan penuntun infra abang pasif. SA-7 iku generasi pisanan pluru kendhali anti pesawat jinjing prodhuksi Uni Sovyet, lan dioperasèkaké pisanan ing taun 1968. Senadyan SA-7 nduwèni kakurangan ing babagan jarak jangkau, kacepatan, lan katinggian, penggunaané bisa meksa juru anggegana pesawat sing nyerang supaya mabur luwih dhuwur saka katinggian efektifé lan nyebabaké resiko kanggo kadeteksi radar lawan utawa sistem anti pesawat liya. SA-7 iku pluru kendhali pemburu ekor pesawat sing kemampuané gumantung marang kapinteran peluncur kanggo ngunci panas sing disemburaké déning pesawat lawan sawisé liwat. Bab iki biasané dianggep wis telat, amarga sawisé pesawat liwat tegesé serangan saka pesawat kasebut tumprapé akeh wis dilakokaké.

Versi segara saka rudal iki disebut SA-N-5.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=SA-7_Grail&oldid=1049811"