SA-7 Grail

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tentara kanthi peluncur Strela.
Rudal lan peluncur SA-7.

9K32 "Strela-2" (basa Rusia: 9К32 "стрела-2"-panah, kodhe NATO SA-7 "Grail") iku pluru kendhali darat udara ketinggian cendhèk jinjing, sing diluncuraké saka pundhak, sing setara karo REDEYE Amérika Sarékat, kanthi hulu ledhak high explosive lan penuntun infra abang pasif. SA-7 iku génerasi pisanan pluru kendhali anti pesawat jinjing prodhuksi Uni Sovyet, lan dioperasèkaké pisanan ing taun 1968. Sanadyan SA-7 duwé kakurangan ing babagan jarak jangkau, kacepatan, lan katinggian, penggunaané bisa meksa juru anggegana pesawat sing nyerang supaya mabur luwih dhuwur saka katinggian efektifé lan nyebabaké resiko kanggo kadeteksi radar lawan utawa sistem anti pesawat liya. SA-7 iku pluru kendhali pemburu buntut pesawat sing kemampuané gumantung marang kapinteran peluncur kanggo ngunci panas sing disemburaké déning pesawat lawan sawisé liwat. Bab iki racaké dianggep wis telat, amarga sawisé pesawat liwat tegesé serangan saka pesawat mau tumprapé akèh wis dilakokaké.

Versi segara saka rudal iki disebut SA-N-5.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Médhia magepokan SA-7 Grail ing Wikimedia Commons