Séon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Séon
Oiseon, made with cucumber and meat.
Jeneng Koréa
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSeon
McCune–ReischauerSon

Seon minangka panganan tradisional Korea sing digawé saka janganan kukus kaya ta zucchini, timun, terong utawa Gobis Napa lan diiseni daging. Sanajan istilah kasebut minangka pasangan jjim - kategori piring sing digawé kanthi cara nggoreng daging utawa panganan segara - konsep kasebut durung diatasi kanthi jelas.[1]

Pasugatan liyane padha seon kalebu gajiseon (가지 선, kukusan eggplant), gochuseon (고추 선, kukusan chili mrico ), donggwaseon (동 과 선, kukusan melon ), museon (무선, kukusan radish ), baechuseon (kukusan Napa Gobis ) [1] lan dubuseon ( tahu kukus).

Nyepakake[besut | besut sumber]

Kanggo nggawe hobakseon (호박 선) utawa oiseon ( 오이 선), timun (utawa zucchini) diiris dadi kurang saka 4 nganti 5 cm. ing dawa lan banjur kuar. Potongan-potongan kasebut diwenehi asin lan sithik banjur diperes kanggo banyu. Daging sapi utawa pitik, karo bawang, disigar lan dicampur karo bumbu kanggo nggawe wangi kasebut. Banjur, rajangan timun sing disiapake diisi daging lan dilebokake ing pot. Sawise mangkono, tuang duduh kaldu sayuran ing bahan kasebut nganti sebagian ditutupi cairan. Rendhem timun lan diombe sedhot utawa dikukus nganggo saos udakara 5-10 menit. Sajian iki dadi karo irisan-irisan saka seogi (석이, Umbilicaria esculenta ), Utas chili lan endhog garnish Panggonan ing ndhuwur timun, Kajaba kanggo gomyeong (고명, garnishes ).[2][3]

Gladri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Seon (선 膳)" (in Korean). EncyKorea. Retrieved 2008-05-27.CS1 maint: unrecognized language (link)
  2. "Oiseon". triptokorea.com.
  3. "Hobakseon". triptokorea.com.