Sèndhok tèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kiwa-tengen: Sendok sajian, sendok makan, sendok panganan cuci mulut, lan sendok teh

Sendok teh ( sdt .) minangka salah sawijining jinis barang saka logam . Iku sendok cilik sing bisa digunakake kanggo nglakoake secangkir teh utawa kopi, utawa minangka alat kanggo ngukur volume . [1] [2] Ukuran sendok teh kisaran saka 2.5 to 7.3 mL (0.088 to 0.257 imp fl oz; 0.085 to 0.247 US fl oz) . Kanggo tujuan masak lan, sing luwih penting, kanggo dosis obat, sendok teh ditetepake minangka 5 mL (0.18 imp fl oz; 0.17 US fl oz), lan sendok ukur standar digunakake. [3]

Secangkir kopi karo sendok kopi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Marie O'Toole, ed. (6 June 2013). Mosby's Medical Dictionary, 9th edition. p. 1746. ISBN 978-0323112581.
  2. Charles Sinclair (January 2009). Dictionary of Food: International Food and Cooking Terms from A to Z. ISBN 9781408102183.
  3. "Spoons give wrong medicine doses". NHS UK. 15 July 2010.