Sárgatúró

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
sárgatúró
Sárgatúró.jpg
Jinissweet dairy product
Panggonan asalHungary
Woworan pokokmilk, chicken eggs, sugar, vanilla flavor
Buku masakan: sárgatúró  Médhia: sárgatúró

Sárgatúró (ing terjemahan harfiah: "keju curd kuning") minangka panganan khas Paskah Hongaria, biasane disiapake ing wilayah Katulik Wétan, utamane ing Kabupaten Szabolcs-Szatmár-Bereg lan ing Hajdúság . [1] [2] [3]

Iki digawe kanthi nggabungake susu, endhog lan gula lan adonan, aduk asring, nganti wiwit bungkus, kaya keju utawa quark . Roso vanilla banjur ditambahake. Nalika bongkahan wis dibentuk, dicampur banjur dicampur karo gombal sing kuwat banjur diperes supaya uap ekstra. Sisih ndhuwur kain banjur diikat nganggo pita lan sárgatúró digantung ing njaba supaya ditetes lan nancep. Disajikake kanthi adhem, kanthi panganan Paskah liyane kayata ham, kalác lan endhog rebus. Saliyane resep dhasar, resep kulawarga bisa beda-beda, nambah kismis, lan / utawa kayu manis utawa pala minangka bumbu tambahan.

[4] [1] [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Magyari Márta (2009). "Görög katolikus húsvéti hagyományok Létavértesen". Bihari Múzeum Évkönyve 12-14. (ing basa Hungaria): 191. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Magyari" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b Ujváry Zoltán, Szathmáry V. Ibolya (1992). Néprajzi tanulmányok: Prof. Ujváry Zoltán tiszteletére (ing basa Hungaria). Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága. p. 152. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Ujváry" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b "Sárgatúró, a kihagyhatatlan húsvéti étel" (ing basa Hungaria). Felvidék ma. Dibukak ing 2020-04-05. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "felvidék" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. "Sárga túró (Yellow Cheese)" (ing basa English). Magyar News. 2013-02-28. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-23.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)