Rumah Kaca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rumah Kaca iku buku kaping papat saka séri Tétralogi Buru.[1] Novèl iki dianggit déning Pramoedya Ananta Toer ing taun 1988.[1] Nalika semana buku iki ora diparengaké terbit déning Kejaksan Agung.[1] Pram nulis novèl iki nalika dhèwèké nglakoni mangsa pakunjaran ana ing Pulo Buru.[1] Buku iki njupuk tokoh baku kang béda saka buku-buku sadurungé.[2] Tokoh utama ing Rumah Kaca iku Pangemanann.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Pramoedya Ananta Toer (2006). Rumah Kaca. Jakarta: Lentera Dipantara. ISBN 979-97312-6-7. 
  2. a b "Sinopsis Rumah Kaca". SMP Santa Ursula Jakarta. Dijupuk 19 Oktober 2015.  Tèks "author:Linda Christina" dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Tetralogi Buru Pramoedya Ananta Toer

Bumimanusia.jpg Anaksemuabangsa.jpg Jejaklangkah.jpg Rumahkaca.jpg
Bumi Manusia | Anak Semua Bangsa | Jejak Langkah | Rumah Kaca
Karya liyané