Roti taboon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taboon bread
Lch (20).JPEG
Taboon bread, main component of musakhan
Panggonan asalMiddle East
Buku masakan: Taboon bread  Médhia: Taboon bread

Taboon roti ( Arab: خبز طابون‎‎ khubz tabun) utawa laffa ( Arab: لفة‎‎ ) minangka salah sawijining olahan jinis roti lapis Levantine. Biasane dipanggang ing oven tabon utawa tannur, lan padha karo macem-macem roti tandoor sing ditemokake ing pirang-pirang wilayah ing Asia. Iki digunakake minangka pangkalan utawa mbungkus akeh masakan, lan dipangan kanthi iringan sing beda. [1] Kandhane sedheng, rada kenyal, lan ora gampang luh.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Skloot, Joe (February 28, 2002). "Falafel: Ambassador of peace or cuisine from mideast?". Diarsip saka sing asli ing 2009-08-19. Dibukak ing 2018-12-06.