Roti pakora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roti Pakoda

Pakora roti minangka camilan goreng India ( pakora utawa fritter ). Uga dikenal minangka roti bhaji (utawa bajji ). Panganan ing dalan asring digawe saka irisan roti, tepung gram, lan rempah-rempah ing antarane bahan liyane. [1]

Camilan disiapake kanthi mencelupake irisan roti segitiga ing adonan tepung gram pedhes banjur digoreng. [2] Stuffing kayata kentang tumbuk umume. [3] [4] Bisa digoreng utawa digoreng, lan disajeni karo asam utawa saus tomat .

[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sephi Bergerson (2009). Street Food Of India. Roli Books. p. 90. ISBN 978-81-7436-571-2.
  2. Neelam Batra (2011). 1,000 Indian Recipes. Houghton Mifflin Harcourt. p. 19. ISBN 0-544-18910-8.
  3. Nisha Madhulika (3 February 2015). "Tea-time snack: How about Aloo Bread Pakora this evening". Indian Express.
  4. Vatsala Mamgain (5 December 2015). "Carb snobs, look away". Mint.
  5. Richa Hingle (2015). Vegan Richa's Indian Kitchen: Traditional and Creative Recipes for the Home Cook. Vegan Heritage Press. p. 65. ISBN 978-1-941252-10-9.