Roti isi tapel jaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Horseshoe
RealHorseshoesandwich.jpg
Horseshoe
JinisSandwich
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaSpringfield, Illinois
Olah-olahan nasional gegayutanUnited States
Woworan pokokToasted bread, hamburger patty, French fries, cheese sauce
VariasiBreakfast horseshoe, pony shoe
Buku masakan: Horseshoe  Médhia: Horseshoe

Kuda kasebut minangka sandwich kanthi pasuryan mbukak sing asale saka Springfield, Illinois, Amerika Serikat. [1] [2] [3] Iki kalebu roti panggang irisan kenthel (asring roti panggang Texas ), patur hamburger, saus keju, lan kentang goreng

.Ora umum kanggo ngganti daging liyane kanggo hamburger, kayata pitik utawa ham, utawa nggunakake luwih saka siji jinis daging. Goreng uga bisa diganti nganggo tater, goreng wafel, utawa kentang goreng liyane.

Nalika hamburger wis dadi daging sing paling umum ing tapel jaran, daging asli yaiku ham. [4] Jeneng "tapal kuda" beda- beda amarga bentuk tapal kuda kaya irisan-irisan balung balung, utawa susunan irisan kentang ing wedhus kasebut. [4] Sanajan saos keju beda-beda miturut koki, umume asale saka Welsh rarebit . Bahan-bahan umum kalebu endhog, bir basi, mentega, keju cheddar sing tajem, saus Worcestershire, glepung, mustar garing, paprika, uyah lan mrico, lan mrico cayenne.


[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b You Know You're in Illinois When..., By Pam Henderson, Jan Mathew, pg.43
  2. Selvam, Ashok (June 13, 2017). "The Horseshoe: Where to Find the Illinois Capital's Favorite Sandwich". Eater Chicago. Dibukak ing June 14, 2017.
  3. Glatz, Julianne (February 2, 2012). "What Happened to Horseshoes?". Illinois Times. Dibukak ing August 29, 2017.
  4. a b Harmon & Leone.