Roman Bürki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Roman Bürki
AUT vs. SUI 2015-11-17 (248).jpg
Bürki ing Timnas Swiss taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Roman Bürki[1]
Tanggal lair (1990-11-14) 14 Novèmber 1990 (umur 28)
Papan lair Münsingen, silihan
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 38
Karir nom
1999–2005 FC Münsingen
2005–2009 Young Boys
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Young Boys 2 (0)
2009–2010FC Thun (silihan) 4 (0)
2010FC Schaffhausen (silihan) 9 (0)
2011–2013Grasshopper (silihan) 76 (0)
2013–2014 Grasshopper 34 (0)
2014–2015 SC Freiburg 34 (0)
2015– Borussia Dortmund 78 (0)
Tim nasional
2011–2012 Swiss U21 12 (0)
2014– Swiss 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:13, 23 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 1 June 2017

Roman Bürki (lahir 14 Novèmber 1990) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Swiss ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund. Sadèrèngipun ing klub Dortmund, piyambakipun kalebet bagéyan saking klub Grasshoppers ingkang ngalahaken FC Basel 4-3 ing adu pinalti ing final Piala Swiss taun 2013.[2] Piyambakipun menika taksih sadhèrèk kaliyan Marco Bürki.

Karièr klub[besut | besut sumber]

Liga Swiss[besut | besut sumber]

Bürki miwiti kariripun ing taun 2007 ing skuad cadhangan klub BSC Young Boys. Taun 2009, piyambakipun pindhah dhateng klub FC Thun, lan kalih taun salajengipun pindhah dhateng klub FC Schaffhausen. Ing musim taun 2010, piyambakipun wangsul malih dhateng BSC Young Boys, lan nembé setengah taun lajeng pindhah dhateng Grasshopper Club Zürich. Piyambakipun dados kiper cadhangan, lan lajeng dados kiper utama.[3]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 30. Dijupuk 25 June 2014. 
  2. Roman Bürki(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. Roman Bürki - espnfc.com(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)