Rijksmuseum Amsterdam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rijksmuséum (Pocapan ing basa Walanda: [ˈrɛi̯ksmyˌzeːjʏm]) (Inggris: State Museum) iku sawijining musiyum nasional ing nagara Walanda mligi kanggo nyimpen barang-barang seni lan sajarah sing dumunung ing kutha Amsterdam. Musiyum iki dunungé ing Museum Square ing borough Amsterdam Kidul, sacedhaké Musiyum Van Gogh Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, lan Concertgebouw.[1]

Rijksmuséum diadegaké ing The Hague taun 1800 lan dipindhah menyang Amsterdam ing taun 1808, ya iku pisanané manggon ing Royal Palace lan sabanjuré ing the Trippenhuis.

Kolèksi[besut | besut sumber]

The Milkmaid (1658–1660) by Johannes Vermeer
Portrait of a Young Couple (c. 1622) by Frans Hals

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Museumplein, I Amsterdam. Diaksès 04-04-2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]