Respirometer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Respirometer ya iku piranti kang digunakaké kanggo ngukur rata-rata napas organisme kanthi ngukur rata-ratané lironing oksigen lan karbon dioksida. Saka babagan iki bisa digunakaké kanggo panalitèn bilih faktor-faktor kayata umur lan cahya dadi pengaruhing rata-rata napas.

Gambar Respirometer sederhana

Respirometer sedhengan[besut | besut sumber]

Respirometer sedhengan ya iku piranti kang bisa digunakaké kanggo ngukur kecepatan napas sawatara organisme urip kayata serangga, kembang, oyod, cambah kang seger. Manawa ora ana owah-owahan suhu, kecepatan napas bisa dinyataké ing ml/detik/g, ya iku akèhing oksigen kang digunakaké dèning makhluk kang dicoba saben 1 gram abot saben detik.

Komponen[besut | besut sumber]

Rèspirometer iki kasusun saka rong bagèyan kang bisa dipisah, ya iku tabung spesimen (papan kéwan utawa bagèyan tetuwuhan kang ditliti) lan pipa kapiler skala kang dikaliberasikakè tliti nganti 0,01 ml. Bagèyan loro iku bisa didadèkaké siji saya rapet nganti kedap udara lan disèlèhaké ana ing papan tumpu (landhesan) kayu utawa logam.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Respirometer&oldid=996636"