Reply 1988

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Reply 1988
Jeneng liyaAnswer Me 1988
Respond 1988
GenreKeluarga
Komedi
romansa
Ditulis déningLee Woo-jung
ProduserShin Won-ho
DiparagakakéLee Hyeri
Park Bo-gum
Ryu Jun-yeol
Go Kyung-pyo
Lee Dong-hwi
Negara asalKoréa Kidul
Basa asliKorea
Prodhuksi
KapernahKoréa Kidul
Suwéné acaraJemuwah lan Setu jam 19:50 (WSK)
Pambabaran
Saluran tivitvN
Lakuné acaraNovèmber 2015, 6 (6-11-2015) – Januari 2016, 16 (16-01-2016)
Kronologi
Acara sadurungéTwenty Again
Acara sawiséSignal
Acara kang gegayutanReply 1997
Reply 1994
Pranala jaba
Website

Reply 1988 (Hangeul: 응답하라 1988; RR: Eungdabhara 1988) ya iku salah sawijining séri tivi utawa drama saka Koréa Kidul taun 2015 kang diprodhuksi déning stasiun tivi tvN. Reply 1988 diparagakaké déning Ryu Jun-yeol, Lee Hyeri, Park Bo-gum, Go Kyung-pyo, lan Lee Dong-hwi.[1] Drama iki nyaritakaké babagan kulawarga saben paraga kang wiwit cilik wis dadi kanca cedhak ing kampung Ssangmundong, Dobong-gu, Seoul, Koréa Kidul. Drama Reply 1988 iki kalebu drama saka telung drama séri Reply kang diprodhuseri déning Shin Won-ho, ya iku Reply 1997 (2012), Reply 1994 (2013), lan Reply 1988 (2015).[2]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Reply 1988 nyaritakaké babagan kulawarga kang urip ana ing sakampung lan wis cedhak kaya kulawarga dhéwé kawit anak-anaké cilik. Latar wektu ing drama iki nalika taun 1988. Kawit cilik, bocah-bocah saka kulawarga kang umuré sepantaran wis cedhak lan dolan bebarengan. Bocah-bocah kuwi mau, ya iku Deok Sun, Jung Hwan, Dong Ryong, lan Sun Woo. Nalika kuwi, Choi Taek lan bapaké durung pindah menyang Ssangmundong, banjur sawisé Choi Taek teka ana Ssangmundong, dhèwèké padha dolan bebarengan cah lima. Cah lima kuwi mau sapantaran. Deok Sun, Jung Hwan, Dong Ryong, lan Sun Woo dicaritakaké dadi murid SMA Ssangmun lan Choi Taek ora nerusaké sekolah amarga wis dadi pemain baduk internasional. Ing Reply 1988, Sung Deok-sun dicritakaké dadi anak keloro saka kulawarga kang mlarat lan omahé ana ing ngisor omah kulawarga Kim. Kulawarga Sung mlarat amarga bapaké Sung Deok-sun dadi wong kang kudu tanggung jawab marang utangé kancana ing bank. Kuwalikan karo kulawarga Sung, kulawarga Kim Jung-hwan dadi kulawarga kang sugih amarga kakangé, Jung Bong menang lotré. Saliyané kuwi, ana Sun Woo kang dicaritakaké dadi murid kang sregep lan dadi ketua kelas ing SMA Ssangmun. Sun Woo dicaritakaké yèn bapaké wis séda lan mung urip karo ibuké lan adiké kang isih cilik jenengé Jin Joo. Dong Ryong dicaritakaké dadi anak kepala sekolah SMA Ssangmun kang senengané turu ing papan sinau. Saliyané kuwi, uga ana Choi Taek kang dicaritakaké pindah menyang Ssangmundong nalika ibuké wis séda lan ketemu kanca-kanca liyané ing Ssangmundong. Choi Taek kuwi wong kang menengan lan manut marang bapaké. Choi Taek dicaritakaké wis ora nerusaké sekolah amarga dhèwèké fokus dadi pemain baduk internasional kang kerep mèlu lomba ing ngendi-ngendi, kaya ta nagara Jepang lan Cina.[3][4]

Sung Deok-sun kang diparagakaké déning idola K-pop, Lee Hye-ri kuwi dadi siji-sijiné bocah wadon, dicritakaké dadi bocah kang ora pinter lan mesthi olèh rangking 900 munggah ing sekolah.[5] Nanging, Deok-sun duwé sipat kang béda karo mbaké, Sung Bo-ra. Deok-sun duwé sipat sumèh lan grapyak marang sapa waé. Yèn Bo-ra dicritakaké dadi wong kang duwé sipat galak. Ing drama, Deok-sun diramalké yèn ora bisa mlebu kuliah ing kampus-kampus Koréa Kidul lan peramal kuwi mau kandha yèn Deok-sun kudu ganti jeneng dadi Soo-yeon. Drama Reply 1988 ora mung nyaritakaké babagan kekancan wong lima kuwi mau, nanging uga nyaritakaké babagan kulawarga lan perkara-perkarané kang ana sesambungané karo urip ing donya.[3]

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga utama[besut | besut sumber]

Paraga utama drama Reply 1988 ya iku wong lima kang wis kekancan wiwit cilik ing kampung Ssangmundong.[6]

Paraga pambiyantu[besut | besut sumber]

Kulawarga Sung Deok-sun[6][besut | besut sumber]

Kulawarga Kim Jung-hwan[6][besut | besut sumber]

Kulawarga Sun Woo[6][besut | besut sumber]

Tangga cedhak[6][besut | besut sumber]

Rating[besut | besut sumber]

Ep. Wektu siar Judul Rating pamiarsa
AGB Nielsen[7] TNmS[8]
Nasional Seoul Nasional
1 6 Nopèmber 2015 Hand in Hand 6.1% 6.7% 6.5%
2 7 Nopèmber 2015 The One Thing You're Mistaken About Me 6.8% 7.4% 6.7%
3 13 Nopèmber 2015 Not Guilty If You're Rich, Guilty If You're Poor 7.8% 8.4% 8.6%
4 14 Nopèmber 2015 Can't help ~ing 8.3% 8.7% 8.0%
5 20 Nopèmber 2015 Ready for Winter 10.1% 10.8% 9.6%
6 21 Nopèmber 2015 The First Snow Is Coming 9.3% 10.0% 8.8%
7 27 Nopèmber 2015 To You 11.0% 11.4% 10.2%
8 28 Nopèmber 2015 One Warm Word 11.3% 12.2% 10.7%
9 4 Dhésèmber 2015 Crossing The Line 11.6% 12.2% 10.2%
10 5 Dhésèmber 2015 Memory 13.4% 13.9% 12.5%
11 11 Dhésèmber 2015 Three Different Prophecies 12.2% 13.3% 12.3%
12 12 Dhésèmber 2015 Loving Someone Means 13.1% 13.8% 11.8%
13 18 Dhésèmber 2015 Superman Has Returned 12.9% 13.4% 12.2%
14 19 Dhésèmber 2015 Don't Worry, Dear 15.1% 16.0% 13.2%
15 25 Dhésèmber 2015 Between Love and Friendship 15.2% 16.3% 13.6%
16 26 Dhésèmber 2015 Life is Ironic – 1 15.4% 16.0% 12.6%
17 8 Januari 2016 Life is Ironic – 2 15.5% 16.5% 15.5%
18 9 Januari 2016 Goodbye, My First Love 17.2% 17.8% 16.2%
19 15 Januari 2016 You Did Your Best 17.6% 18.6% 17.9%
20 16 Januari 2016 Goodbye, Youth
Goodbye, Ssangmun-dong
18.8% 19.6% 18.4%
Rata-rata 12.4% 13.2% 11.8%

Galéri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Cast confirmed for next 'Reply' drama". koreajoongangdaily.joins.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-04.
  2. Herald, The Korea (2015-11-08). "Creators lower expectations for 'Reply 1988'". www.koreaherald.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-06.
  3. a b "Sinopsis Reply 1988, Kehangatan Keluarga dan Persahabatan". hiburan (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2020-06-06.
  4. Noble, Ginyn (2017-08-20). "An Honest Review Of Reply 1988 By A Park Bo Gum Non-Fan". COSMO.PH (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-06.
  5. Trammell, Matthew. "The Power of Pop Culture in "Reply 1988"". The New Yorker (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-06.
  6. a b c d e Reply 1988 (ing basa Inggris), dibukak ing 2020-06-06
  7. "Nielsen Korea". AGB Nielsen Media Research (ing basa Korean). Dibukak ing November 7, 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  8. ": TNMS 홈페이지에 오신 것을 환영합니다". www.tnms.tv. Diarsip saka sing asli ing April 11, 2016. Dibukak ing Januari 16, 2016.