Réyog Kendhang Tulungagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Réyog Kendang Tulungagung ya iku kesenian jogèd rakyat kang nggambaraké arak-arakan prajurit Kedhirilaya ing kagiyatan ngiringi Ratu Kilisuci tumuju ing Gunung Kelud,kanggo nemoni Jathasura.Sajeroning jogèd réyog kendang Tulungaung kang dipunggawani kanthi cacah panari 6 wong lan nggambaraké para prajurit.