Reca Liberty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Patung Liberty
Freiheitsstatue NYC full.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Amérika Sarékat Edit this on Wikidata
Paugeran i, vi[1]
Rujukan 307
Koordhinat 40°41′21″N 74°02′40″W / 40.6892092°N 74.0444389°W / 40.6892092; -74.0444389
Prasasti 1984 (Sèsi ke-16)
Ing Bebaya  ()
Situs jaringan www.nps.gov/stli/index.htm

Liberty Enlightening the World, luwih dikenal minangka Statue of Liberty utawa Reca Liberty, iku sawijining reca ukuran raseksa sing dumunung ing Pulo Liberty, ing sungapan Kali Hudson ing New York Harbor, Amérika Sarékat. Reca iki bebungah saka Prancis marang Amérika Sarékat ing pungkasan abad kaping-19 lan minangka simbul sugeng rawuh marang para tamu, imigran lan wong Amérika sing bali saka lelungan.

Reca prunggu sing diserahaké ing tanggal 28 Oktober 1886 iki minangka bebungah satus taun kamardikan Amérika Sarékat lan minangka ungkapan kekancan antara kaloro negara. Pemahat reca ya iku Frederic Auguste Bartholdi, lan Gustave Eiffel (désainer Menara Eiffel) ngrancang struktur penyangga jeroné. Reca Liberty iku salah siji lambang AS sing paling misuwur ing saindhenging donya, lan nglambangaké kamardikan lan kabébasan saka tekanan.

Wiwit taun 1984 reca Liberty mlebu sajeroning dhaptar Situs Warisan Donya UNESCO

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/307.