Reca Liberty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Patung Liberty
Freiheitsstatue NYC full.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Amérikah Sarékat Edit this on Wikidata[1]
Laladan 5.95 ha (640,000 sq ft) [2]
Paugeran i, vi
Rujukan 307
Koordhinat 40°41′21″N 74°02′40″W / 40.6892092°N 74.0444253°W / 40.6892092; -74.0444253
Prasasti 1984 (Sèsi kaping 16)
Ing Bebaya ()
Situs jaringan www.nps.gov/stli/index.htm

Liberty Enlightening the World, kondhang minangka Statue of Liberty utawa Reca Liberty, iku sawijining reca ukuran raseksa sing dumunung ing Pulo Liberty, ing sungapan Kali Hudson ing New York Harbor, Amérikah Sarékat. Reca iki bebungah saka Prancis marang Amérikah Sarékat ing pungkasan abad kaping 19 lan minangka simbul sugeng rawuh marang para tamu, imigran lan wong Amérika sing bali saka lelungan.

Reca prunggu sing diserahaké ing tanggal 28 Oktober 1886 iki minangka bebungah satus taun kamardikan Amérikah Sarékat lan minangka ungkapan kekancan antara kaloro nagara. Pemahat reca ya iku Frederic Auguste Bartholdi, lan Gustave Eiffel (désainer Menara Eiffel) ngrancang struktur penyangga jeroné. Reca Liberty iku salah siji lambang AS sing paling misuwur ing saindhenging donya, lan nglambangaké kamardikan lan kabébasan saka tekanan.

Wiwit taun 1984 reca Liberty mlebu sajeroning pratélan Situs Warisan Donya UNESCO

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. Q265049; P813: 30 Juli 2018; P5383: 14057.
  2. "World Heritage List". UNESCO. Diarsip saka sing asli ing 21 Juni 2019. Dijupuk 14 Juli 2019.