Réboisasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Reboisasi)

Réboisasi iku nanduri manèh tlatah utawa tlatah (racaké nyakup alas lan pasisir) minangka salah siji péranganing upaya kanggo ngijoaké manèh tlatah utawa tlatah mau. Kapuloan Indonésia sing arupa tlatah kanthi sumberdaya hayati sing manéka warna mbentang saka pojok wétan tekan pojok kulon, arupa tlatah alas sing wiyar banget. Ing dasawarsa pungkasan ing ngendi dumadi akèh banget panggundulan alas njalari rusaking ékosistem sing marakkaé ilangé kasetimbangan. Ing mitologi biologi sawijining ékosistem arupa sawijining kamanunggalan sing padu silih genti padha gumantung. Perkara iki kayané wus dilalèkaké déning manungsa, katon saka gundhulé alas mbaka sethitik amarga Pamaréntah durung bisa ngatasi para pangrampok kayu(Illegal Lodging) saben dinané ewonan m3 kayu diangkud saka Bumi Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]