Ready Player One (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ready Player One
250px
Poster film Ready Player One
DisutradaraniSteven Spielberg
DiprodhuseriSteven Spielberg
Donald De Line
Dan Farah
Kristie Macosko Krieger
DiskénariyoniZak Penn
Ernest Cline
AdhedhasarReady Player One
déning Ernest Cline
DibintangiTye Sheridan
Olivia Cooke
Ben Mendelsohn
T. J. Miller
Simon Pegg
Mark Rylance
DimusikiAlan Silvestri[1]
SinématografiJanusz Kamiński
Dibesut déningMichael Kahn
Sarah Broshar
Perusahaan
prodhuksi
Warner Bros. Pictures[2]
Amblin Partners[2]
Amblin Entertainment[2]
Village Roadshow Pictures[2]
De Line Pictures[2]
Farah Films & Management[2]
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Maret 11, 2018 (2018-03-11) (South by Southwest)
  • Maret 29, 2018 (2018-03-29) (Amerika Serikat)
Suwéné
140 menit[3]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$175 juta[4]
Kalarisan$582,218,455[5]

Ready Player One nggih punika filem fiksi ilmiah pangembaran saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2018. Filem punika dipunarahaken déning Steven Spielberg kadamel déning Steven Spielberg, Donald De Line, Dan Farah, lan Kristie Macosko Krieger. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Zak Penn lan Ernest Cline adhedhasar saking novel sesirah Ready Player One anggitanipun Ernest Cline. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani film punika antawisipun Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Simon Pegg, lan Mark Rylance.

Filém Ready Player One dipungiyaraken kaping pisanipun wonten South déning Southwest surya 11 Maret 2018[6] lan kabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 29 Maret 2018.[7][8] Filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Tye Sheridan minangka Wade Watts / Parzival[9]
  • Olivia Cooke minangka Samantha "Sam" Cook / Art3mis[10]
  • Ben Mendelsohn minangka Nolan Sorrento[11]
  • T. J. Miller minangka i-R0k[12]
  • Simon Pegg minangka Ogden "Og" Morrow / Curator[13]
  • Mark Rylance minangka James Halliday / Anorak[14]
  • Lena Waithe minangka Helen Harris / Aech[15]
  • Win Morisaki minangka Toshiro / Daito[16]
  • Philip Zhao minangka Zhou / Sho[17]
  • Hannah John-Kamen minangka F'Nale Zandor[18]
  • Susan Lynch minangka Alice
  • Ralph Ineson minangka Rick[19]
  • Perdita Weeks minangka Karen "Kira" Underwood
  • Clare Higgins minangka Mrs. Gilmore
  • Letitia Wright minangka pemberontak yang terlihat di markas perlindungan[20]
  • Mckenna Grace minangka siswa sekolah dasar
  • Lulu Wilson minangka siswa sekolah dasar

Ngendikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Ready Player One pikantuk pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk angka 72%, adhedhasar sakin 373 pambiji, kanthi rata-rata 6.9 saking 10.[21] Metacritic mratélakaken, filem pikantuk angka 64 saking100, adhedhasar saking 55 ngendikanipun para juru kritik, negesaken bilih "pikantuk biji saé".[22] CinemaScore mratélakaken, filem punika pikantuk biji "A-" saking para pamirsa, saking A+ dumugi F.[23]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Ready Player One kasil ngempalaken arta dumugi $137,018,455 ing Amérika Ler lan $445,200,000 ing negari sanèsipun. Total jendral arta kang katampi nggih punika $582,218,455, nglangkungi ardhana ingkang sampun dipundalaken kagem pandamelan, nggih punika $175 yuta.[5] Ing pamirsan pungkasan peken, filem punika taksih ngempalaken arta $41,764,050, magggeni papan paling inggil wonten box office.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Burlingame, Jon (July 7, 2017). "John Williams and Alan Silvestri to Score Steven Spielberg's Next Films (EXCLUSIVE)". Variety (Variety Media, LLC). Dijupuk July 8, 2017. 
  2. a b c d e f "Film Releases". Variety Insight. Dijupuk September 16, 2016. 
  3. "Ready Player One (12A)". British Board of Film Classification. March 19, 2018. Dijupuk March 23, 2018. 
  4. Rebecca Rubin; Ramin Setoodeh (March 12, 2018). "Steven Spielberg on Why ‘Ready Player One’s’ SXSW Debut Gave Him an ‘Anxiety Attack’". Variety. Dijupuk March 13, 2018. 
  5. a b c "Ready Player One (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk April 28, 2018. 
  6. Aziz, Neha (March 10, 2018). "2018 SXSW Film Festival Announces World Premiere of Steven Spielberg’s Ready Player One". SXSW Conference & Festivals (SXSW, LLC). Dijupuk March 11, 2018. 
  7. D'Alessandro, Anthony (January 25, 2018). "'Ready Player One' Opening A Day Earlier Over Easter Weekend". Deadline.com. Dijupuk January 25, 2018. 
  8. Chitwood, Adam (February 9, 2016). "Steven Spielberg's 'Ready Player One' Flees 'Star Wars', Sets New 2018 Release Date". Collider. Complex Media, Inc. Dijupuk June 10, 2017. 
  9. Chitwood, Adam (February 24, 2016). "Tye Sheridan Lands Lead in Steven Spielberg's 'Ready Player One'". Collider (Complex Media, Inc.). 
  10. Kit, Borys (September 11, 2015). "Steven Spielberg's 'Ready Player One' Finds Female Lead in Olivia Cooke (Exclusive)". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media Inc.). Dijupuk September 13, 2015. 
  11. Kit, Borys (January 6, 2016). "Ben Mendelsohn Eyed for Villain Role in Steven Spielberg's 'Ready Player One' (Exclusive)". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media Inc.). Dijupuk January 7, 2016. 
  12. "New Poster For Ready Player One Promises A Better Reality". Screen Rant. December 9, 2017. 
  13. Kit, Borys (March 17, 2016). "Simon Pegg in Talks to Join Steven Spielberg's 'Ready Player One' (Exclusive)". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media Inc.). Dijupuk March 19, 2016. 
  14. McNary, Dave (April 13, 2016). "Mark Rylance Joins Steven Spielberg's 'Ready Player One'". Variety (Variety Media, LLC). Dijupuk June 9, 2016. 
  15. "See an exclusive first look at Steven Spielberg's Ready Player One". Entertainment Weekly (Time Inc.). 
  16. "Steven Spielberg's 'Ready Player One' Adds Japanese Actor-Singer Win Morisaki". The Hollywood Reporter (ing basa Inggris) (Prometheus Global Media Inc.). Dijupuk August 9, 2017. 
  17. Busch, Anita (July 29, 2016). "Steven Spielberg's 'Ready Player One' Casts Young Newcomer Philip Zhao". Deadline (Penske Business Media, LLC). Dijupuk July 30, 2016. 
  18. Busch, Anita (June 24, 2016). "Hannah John-Kamen Lands Role In Steven Spielberg's 'Ready Player One'". Deadline (Penske Business Media, LLC). Dijupuk June 25, 2016. 
  19. "Freddy Krueger Appears in Epic 'Ready Player One' Trailer! #SDCC - Bloody Disgusting". Bloody Disgusting. 
  20. "5 things to know about Black Panther breakout star Letitia Wright". Entertainment Weekly. Dijupuk February 22, 2018. 
  21. "Ready Player One (2018)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 23, 2018. 
  22. "Ready Player One reviews". Metacritic. Dijupuk March 23, 2018. 
  23. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]