Ras el hanout

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ras el hanout ing mangkuk

Ras el hanout utawa Rass el hanout ( Arab: راس الحانوت‎‎ raʾs al-ḥānūt, pangucap cara Arab: [rɑʔs ælħɑːnuːt] ) minangka campuran rempah - rempah sing ditemokake ing macem-macem bentuk ing Tunisia, Algeria, lan Maroko . [1] Iki duwe peran sing padha ing masakan Afrika Lor kaya garam masala ing masakan India . Jeneng ing basa Arab tegese "kepala toko" lan tegese campuran rempah-rempah paling apik sing ditawakake penjual. [2] Ras el hanout digunakake ing sajian sing akeh gurih, kadang disapu daging utawa iwak, utawa diaduk dadi couscous, pasta utawa pari .

Ora ana komposisi rempah-rempah sing mesthi ana ing ras el hanout . Saben toko, perusahaan, utawa kulawarga bisa uga duwe campuran masing-masing. Campuran biasane kalebu luwih saka rolas rempah-rempah, kanthi proporsi sing beda. Úa umum digunakake kalebu cardamom, cumin, clove, kayu manis, pala, gada, allspice, garing jahe, chili mrico, katumbah wiji, peppercorn, manis lan panas paprika, fenugreek, lan garing kunir . Sawetara rempah-rempah bisa uga kalebu ing wilayah kasebut, kayata woh wohan abu, chufa, biji swarga, oyot orris, mrica biksu, cubebs, rosebud garing, wiji adas utawa adas manis, lengkuas, mrica dawa . Bahan kasebut bisa dipanggang sadurunge digiling utawa ditumbuk ing lesung lan dicampur. Sawetara persiyapan kalebu uyah utawa gula, nanging umume dudu praktik sing ditampa. Bawang putih, safron, kacang-kacangan utawa jamu garing umume ora kalebu, amarga biasane ditambahake ing piring dhewe-dhewe, nanging sawetara persiapan komersial, utamane ing Eropa lan Amerika Utara, bisa uga ngemot.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Alan Davidson (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. Oxford: Oxford University Press. pp. 671–672. ISBN 978-0-19-104072-6.
  2. "Ras el hanout" at bbc.com (retrieved 3 August 2016)