Rambut Gimbal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rambut Gimbal
Rambut gimbal kang di klabang

Rambut Gimbal bisa didelok dadi mahkotané Rastaman.[1] Mergoné Rastaman iku ora olèh motong rambut ing wektu tertentu. Ndèk keyakinane kaum Rastafari rambut gimbal kui wes onok ndhik ajarané Alkitab Levictus 21:5. Rambut gimbal kui uga nunjukaké simbolé Lion of Judah lan kealamiahan.[2] Rambut gimbal iku dudu fashion modhèren mergoné kui onok kaitané karo sajarah kuna.[1] Ndèk Indonesia bisa didelok ndhik candi Dieng onok relief Firaun Mesir sing gimbal lan anak-anakipun uga rambuté gimbal.[1] Rambut Gimbal utawa sing luwih umum dikenal jenengé Dreadlocks iku simbol spiritual lèk penampilan fisik kui ora wigati manèh.[3] Keberadaané rambut gimbal wes onok sejak 2500 SM sing dikaitké karo kapercayané uwong Afrika.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Ras Muhamad (2013). Negeri Pelangi. Yogyakarta: Galangpress. ISBN 978-602-8174-91-6.
  2. Jube Tantagode (2008). Reggae:Musik, Spiritual, dan Perlawanan. Yogyakarta: O2. p. 140. ISBN 979-17343-2-1.
  3. "Dreadlocks". INDOREGGAE. Dibukak ing 8 August 2015.
  4. "Gimbal [Dreadlock]: Diantara Filosofi, Ganja, Eksistensi dan Gaya Hidup". Kompasiana. Dibukak ing 8 August 2015.