Rain Chudori Soerjoatmodjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rain Chudori Soerjoatmodjo.

Rain Chudori Soerjoatmodjo iku panitra novèl, panitra crita cekak, rantaman filem, lan aktor kang lair ing Jakarta tanggal 10 Novèmber 1994.[1] Dhèwèké anak wédok saka pasangan kurator Yudhi Soerjoatmodjo lan Leila Chudori, uga putuné juru warta Muhammad Chudori. Rain ngedegaké Comma Books (salah siji divisi Penerbit Kepustakaan Populer Gramedia) lan dadi kurator nèng kono.[2][3]

Cipta ripta[besut | besut sumber]

Rain wiwit ngripta nalika umur 14 taun.[4][5] Dhèwèké wis nulis kanggo The Jakarta Post, Tempo, lan Salihara.[6][7] Buku-bukuné kang wis kababar yaiku:[8]

Taun Sesirah Penerbit Jinis Katrangan
2012 Memoritmo[9][10] Penerbit Bukune Crita cekak Antologi crita cekak.
2015 Monsoon Tiger and Other Stories[11][12] Comma Books-Penerbit KPG Crita cekak Buku klumpukan cerita cekak kapisan kang ditulis.
2017 Imaginary City[13][14] Comma Books-Penerbit KPG Novèl Novèl kapisan kang kababar sayuk karya déning Manual Jakarta.
2018 Biru dan Kisah-Kisah Lainnya[7][15] Comma Books-Penerbit KPG Novèl Dipertal ing basa Indonésia déning Monsoon Tiger.
2018 UWRF’s Emerging Writers Anthology UWRF Crita cekak Antologi crita cekak.
2018 Compassion[16][17] Penerbit KPG Crita cekak Antologi crita cekak.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Katrangan[besut | besut sumber]

  • UWRF: Ubud Writers and Readers Festival.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Maryati (2017-10-15). "Bincang-Bincang dengan Rain Chudori". Antara. Dibukak ing 2020-01-30.
  2. Heriyanto, Devina (2018-12-16). "Rain Chudori: Rattling Cages with Comma Books". The Jakarta Post. Dibukak ing 2020-01-30.
  3. Jenie, Ken (2015-12-16). "Wanita dan Sastra Bersama Rain Chudori". Whiteboard Journal. Dibukak ing 2020-01-30.
  4. Artharini, Isyana (2015-12-30). "Menceritakan Pengalaman Menjadi Perempuan". BBC Indonesia. Dibukak ing 2020-01-30.
  5. Siregar, Lisa (2012-12-21). "A Minute With: Rain Chudori on Being a Female Writer". Jakarta Globe. Dibukak ing 2020-01-30.
  6. Goodreads (2012-11-02). "Rain Chudori". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.
  7. a b Chudori, Rain (2018). Biru dan Kisah-Kisah Lainnya. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 978-602-4810-50-4.
  8. Goodreads (2012-11-02). "Books by Rain Chudori". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.
  9. Syachridar, Maradilla, dkk (2012). Memoritmo. Jakarta: Penerbit Bukuné. ISBN 978-602-2200-72-7.
  10. Goodreads (2012-11-02). "Memoritmo". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.
  11. Ulung, Kurniawan (2016-01-04). "Monsoon Tiger and Other Stories: From Woman for Women". The Jakarta Post. Dibukak ing 2020-01-30.
  12. Priherdityo, Endro (2015-12-21). "Monsoon Tiger and Other Stories, Kedewasaan Gadis 14 Tahun". CNN Indonesia. Dibukak ing 2020-01-30.
  13. Shaidra, Aisha (2017-10-18). "Imaginary City, Novel Pertama Rain Chudori". Tempo. Dibukak ing 2020-01-30.
  14. Goodreads (2012-11-02). "Imaginary City". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.
  15. Goodreads (2012-11-02). "Biru dan Kisah-Kisah Lainnya". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.
  16. Rain, Chudori, dkk (2018). Compassion. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 978-602-4248-89-5.
  17. Goodreads (2012-11-02). "Compassion: Anthology". Goodreads. Dibukak ing 2020-01-30.

Pranala jaba[besut | besut sumber]