Rabuk kandhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tumpukan rabuk kandhang

Rabuk kandhang iku dat organik sing kanggo rabuk organik sajeroning tetanèn. Rabuk kandhang duwé peran marang kasuburan lemah kanthi nambahaké dat lan nutrièn, kaya nitrogen sing ditangkep baktèri sajeroning lemah. Organisme sing luwih dhuwur sabanjuré urip saka jamur lan baktèri sajeroning ranté kauripan sing mbiyantu jaring panganan lemah.

Sajeroning ngupakara lemah, rabuk kandhang bisa diklompokaké dadi 3 warna, ya iku rabuk kéwan, kompos, lan rabuk ijo.