RTÉ Television

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
RTÉ Television
Korporasi hukum
Indhustri Siaran
Diyasa 1 Juni 1960
Kantor gedhé Montrose, Donnybrook, Dublin & Fr. Mathew Street, Cork, Irlandia
Tlatah lumadi
Republik Irlandia dan Irlandia Utara, Karajan Manunggal, Amérika Sarékat
Seluruh donya (melalui layanan internet, satelit, digital dan analog)
Wong kunci
Glen Killane
(Direktur Pengelola Televisi)
Wijil Televisi
Sana jaringan http://www.rte.ie/tv/

RTÉ Television inggih punika departemen penyiar nasional Irlandia Raidió Teilifís Éireann (RTÉ), dipunyasa ing 1 Juni 1960. Saluran kawiwitan kanggé nyiaraken inggih punika Telefís Éireann ingkang wiwit ngudara ing tanggal 31 Dhésèmber 1961.[1] Ing taun 1960-an, RTÉ Television sampun kaliyan cepat kaewah kanggé mlebetaken saluran televisi langkung lanjut lan maringi layanan televisi kaliyan tèknologi digital kaenggal.

Saluran[besut | besut sumber]

  • RTÉ One (dipunluncuraken ing taun 1961 minangka Telefís Éireann, utawi namung RTÉ ketika wonten namung satunggal stasiun)
  • RTÉ Two (dipunluncuraken ing taun 1978, dipuntepang saking taun 1988 ing 2004 minangka Network 2, RTÉ Two HD ing taun 2011)
  • RTÉ News Now (dipunluncuraken ing 12 Juni 2008; kasedia kanthi online lan ing Saorview)
  • RTÉjr (dipunluncuraken ing 27 Mèi 2011) ing Saorview)
  • RTÉ One +1 (dipunluncuraken ing 27 Mèi 2011)

Saluran diusulkan

  • ^ "Irish Public Service Broadcasting-1960s". RTÉ Libraries and Archives. 18 April 2006. Dijupuk 2009-10-06.