Quince

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Quince thukul kanthi komersial
Godhong dawane quince lan woh sing mateng
Kembang quince
Nursery Quince


[1]

The quince ( /ˈkwɪns/ ; Cydonia oblonga) iku sawijine anggota genus Cydonia ing kulawarga Rosaceae (kang uga ngandhut apples lan pears, antarane woh-wohan liyane). Iku wit woh sing Bears a deciduous pome woh, padha katon kanggo woh pir, lan iku padhang Golden-kuning nalika diwasa. Woh mentah minangka sumber panganan. Wit iki ditanam dening arsitek lanskap amarga kembang pink pucat sing apik lan kualitas hias liyane. Quince asli saka lereng sing watu lan wates alas ing Asia Kulon, Armenia, Turki, Georgia, Azerbaijan , Iran sisih lor nganti Afghanistan, Romania, [2] [3] sanajan subur ing macem-macem iklim lan bisa tuwuh kanthi sukses ing garis lintang kaya adoh sisih lor minangka Skotlandia. Sampeyan ora kudu dibingungake karo sedulure, quince Tionghoa, Pseudositosis sinensis, utawa wilayah kembang genus Chaenomeles, sing salah siji kadang digunakake minangka pengganti kuliner.

Migunakake[besut | besut sumber]

Quince
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Pendapat daerah dihargai amarga aroma, rasa, lan rasa sing kuat. Nanging, umume varietas quince angel banget lan ora bisa dipangan mentah; malah woh-wohan sing wis mateng kudu ngalami bletting kanthi frost utawa bosok supaya cocog kanggo dikonsumsi. Nanging, bisa dimasak utawa dipanggang lan digunakake kanggo macet, marmalade, jeli, utawa puding. [4]

Keju Quince

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Postman, Joseph (2009). "Cydonia oblonga: The unappreciated quince". Arnoldia. 67: 2–9. JSTOR 42955445.
  2. Daniel Zohary, Maria Hopf, Domestication of Plants in the Old World: The Origin and Spread of Cultivated Plants in West Asia, Europe, and the Nile Valley, Oxford University Press, 2000
  3. RHS A-Z encyclopedia of garden plants. United Kingdom: Dorling Kindersley. 2008. p. 1136. ISBN 978-1405332965.
  4. Carlton, Deb (25 April 2013). Cumo, Christopher (ed.). Encyclopedia of Cultivated Plants: From Acacia to Zinnia [3 Volumes]: From Acacia to Zinnia. ABC-CLIO. pp. 885–858. ISBN 978-1-59884-775-8.