Quenelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Quenelle de brochet sauce Nantua

A quenelle ( pocaping cara Prancis: [kə.nɛl] ) yaiku campuran saka creamed iwak utawa daging, kadang-kadang digabung karo breadcrumbs, karo endhog cahya naleni, kawangun menyang endhog-kaya wangun, lan banjur dimasak. [1] Persiyapan biasane yaiku nyajak . Biyen, quenelles asring digunakake minangka hiasan ing masakan haute . Saiki, dheweke umume disajekake saos minangka sajian sing dikarepake. Barang sing padha ditemokake ing masakan. Minangka tambahan, quenelle uga bisa dadi panganan liyane sing digawe wujud padha, kayata es krim, sorbet, utawa quenelles kentang tumbuk .

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Larousse Gastronomique, 1961
  2. Gough, Dabney. "How to Shape an Ice Cream Quenelle". FineCooking. Dibukak ing 15 March 2018.