Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
A middle-aged man with grey hair and a beard, wearing a dark suit and staring intently at the viewer.
Pyotr Ilyich Tchaikovsky karya Nikolay Kuznetsov, 1893

Pyotr Ilyich Tchaikovsky Swara pirengna (basa Rusia: Пётр Ильи́ч Чайкóвский, sok-sok ugi dipun éja Peter Ilich Tchaikovsky); Kamsko-Votkinsk, 7 Mei/25 AprilKJ 1840St. Petersburg, 6 November/25 OktoberKJ 1893) punika satunggiling komposer Rusia nalika jaman musik Romantik. Panjenenganipun kathah nyerat musik balèt kadosdéné Tlaga Angsa lan Pamecah Kacang. Musik gubahanipun dipuntepangi lan dipunremeni kanggé ciri-ciri Rusianipun sarta harmoni ingkang sugih lan mélodhinipun ingkang èndah. Senadyan mekaten, karya-karyanipun langkung kakilèn-kilènan tinimbang kaliyan komponis-komponis Rusia nalika jamanipun amargi panjenenganipun nyampuraken unsur-unsur manca nagari kaliyan mélodhi rakyat ingkang nasionalistik.

Conto musik[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]