Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
A middle-aged man with grey hair and a beard, wearing a dark suit and staring intently at the viewer.
Pyotr Ilyich Tchaikovsky karya Nikolay Kuznetsov, 1893

Pyotr Ilyich Tchaikovsky Ngenani wuni iki pirengna  (basa Ruslan: Пётр Ильи́ч Чайко́вский, sok-sok ugi dipunéja Peter Ilich Tchaikovsky); Kamsko-Votkinsk, 7 Mèi/25 AprilKJ 1840St. Petersburg, 6 November/25 OktoberKJ 1893) punika komposer Ruslan nalika jaman musik Romantik. Panjenenganipun kathah nyerat musik balèt kados déné Tlaga Angsa lan Pamecah Kacang. Musik gubahanipun dipuntepangi lan dipunremeni kanggé ciri-ciri Ruslanipun sarta harmoni ingkang sugih lan mélodhinipun ingkang éndah. Sanadyan makaten, karya-karyanipun langkung kakilèn-kilènan tinimbang kaliyan komposer-komposer Ruslan nalika jamanipun amargi panjenenganipun nyampuraken unsur-unsur manca nagari kaliyan mélodhi rakyat ingkang nasiyonalistik.

Conto musik[besut | besut sumber]

Music samples
Saking Twelve Pieces for piano, Op. 40, No. 9, satunggiling rekaman dhigital karya Kevin MacLeod

Dipunmainaken déning Skidmore College Orchestra, kagunganipun Musopen

Dipunmainaken déning Skidmore College Orchestra. kangunganipun Musopen

Ana masalah nalika muter barkas-barkas iki? Waca pitulung médhiya.

Pranala njawi[besut | besut sumber]