Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
A middle-aged man with grey hair and a beard, wearing a dark suit and staring intently at the viewer.
Pyotr Ilyich Tchaikovsky karya Nikolay Kuznetsov, 1893

Pyotr Ilyich Tchaikovsky Ngenani wuni iki pirengna  (basa Rusia: Пётр Ильи́ч Чайкóвский, sok-sok ugi dipun éja Peter Ilich Tchaikovsky); Kamsko-Votkinsk, 7 Mei/25 AprilKJ 1840St. Petersburg, 6 November/25 OktoberKJ 1893) punika satunggiling komposer Rusia nalika jaman musik Romantik. Panjenenganipun kathah nyerat musik balèt kadosdéné Tlaga Angsa lan Pamecah Kacang. Musik gubahanipun dipuntepangi lan dipunremeni kanggé ciri-ciri Rusianipun sarta harmoni ingkang sugih lan mélodhinipun ingkang èndah. Senadyan mekaten, karya-karyanipun langkung kakilèn-kilènan tinimbang kaliyan komponis-komponis Rusia nalika jamanipun amargi panjenenganipun nyampuraken unsur-unsur manca nagari kaliyan mélodhi rakyat ingkang nasionalistik.

Conto musik[besut | besut sumber]

Music samples
Saking Twelve Pieces for piano, Op. 40, No. 9, satunggiling rekaman dhigital karya Kevin MacLeod

Dipunmainaken déning Skidmore College Orchestra, kagunganipun Musopen

Dipunmainaken déning Skidmore College Orchestra. kangunganipun Musopen

Ana prakara nalika muter these files? Wacaa pitulung médhia.

Pranala njawi[besut | besut sumber]