Putat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Putat
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Ericales
Famili: Lecythidaceae
Génus: Planchonia
Spésies: P. valida
Jeneng binomial
Planchonia valida
(Blume) Blume[1]
Sinonim[1]

Putat (Planchonia valida) ya iku tuwuhan saka kulawarga  Lecythidaceae. Dhuwure wit nganti 50 meter (16050 metres (160 ft), dene diametere nganti 2 meter (62 metres (6 ft 7 in). Klikane werna abu-abu coklat. Kembange ijo. Wit iki urip ing laladan cendhek saka segara tingkat nganti 1,000 meter (3,3001,000 metres (3,300 ft) dhuwur saka segara. Wit putat bisa ditemokake ing Andaman lan Nicobar, Malaysia lan Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Planchonia valida". The Plant List. Dijupuk 28 August 2013.