Menyang kontèn

Putat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Putat
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Ericales
Famili: Lecythidaceae
Génus: Planchonia
Spésies: P. valida
Jeneng binomial
Planchonia valida
(Blume) Blume[1]
Sinonim[1]
Kembang Putat

Putat (Planchonia valida) ya iku tuwuhan saka kulawarga  Lecythidaceae. Dhuwure wit nganti 50 meter (16050 metres (160 ft), déné diametere nganti 2 meter (62 metres (6 ft 7 in). Klikane werna abu-abu coklat. Kembange ijo. Wit iki urip ing laladan cendhek saka sagara tingkat nganti 1,000 meter (3,3001,000 metres (3,300 ft) dhuwur saka sagara. Wit putat bisa ditemokake ing Andaman lan Nicobar, Malaysia lan Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Planchonia valida". The Plant List. Diarsip saka sing asli ing 2021-06-16. Dibukak ing 28 Agustus 2013.