Puss in Boots (filem 2011)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Puss in Boots
Poster teatrikal
Poster peluncuran teatrikal
DisutradaraniChris Miller
DiprodhuseriLatifa Ouaou
Joe M. Aguilar
Ditulis déningTom Wheeler
Will Davies
Brian Lynch
DibintangiAntonio Banderas
Zach Galifianakis
Salma Hayek
Billy Bob Thornton
Amy Sedaris
DimusikiHenry Jackman
Dibesut déningEric Dapkewicz
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 16, 2011 (2011-10-16) (Allure of the Seas)
  • Oktober 28, 2011 (2011-10-28) (Amerika Serikat)
Suwéné
90 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$130 juta[1]
Kalarisan$555 juta[2]

Puss in Boots nggih punika sesirah filem komedi laga fantasi animasi 3D komputer saking Amérikah Sarékat taun 2011 kanthi juru damel DreamWorks Animation. Filem punika kaarahaken déning Chris Miller (ugi nyutradharani Shrek the Third taun 2007), Guillermo del Toro minangka juru damel eksekutif. Skénario kaanggit déning Brian Lynch. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton lan Amy Sedaris. Puss in Boots kababar ing surya 28 Oktober 2011,[3] kalebet lumantar Digital 3D lan IMAX 3D.[4]

Sasampunipun, kadamel filem kalajengan kanthi sesirah Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves ingkang karancang dipunbabar ing surya 2 November 2018,[5] nanging rancangan pambabaran punika sampun dipunbusek wiwit taun 2015.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kaufman, Amy (October 27, 2011). "Movie Projector: 'Puss in Boots' to stomp on competition". Los Angeles Times. Tribune Company. Retrieved October 27, 2011.
  2. "Puss in Boots". Box Office Mojo. Retrieved July 1, 2012.
  3. "Holiday Movie Release Date Moves: A Recap". Deadline. September 30, 2011. Retrieved October 2, 2011.
  4. IMAX Corporation (October 21, 2011). "Dreamworks Animation's Puss in Boots Charms Its Way Into IMAX October 28" (Press release). GlobeNewswire. Retrieved August 9, 2014.
  5. "DreamWorks Animation Shifts Two Sequels Back Slightly". ComingSoon.net. August 21, 2014. Retrieved August 22, 2014.
  6. Lieberman, David (January 22, 2015). "DreamWorks Animation Restructuring To Cut 500 Jobs With $290M Charge". Deadline.com. Retrieved January 25, 2015.

Pranala njawi[besut | besut sumber]