Punch

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Punch Bourbon Kidul

Tembung pukulan nuduhake macem-macem omben-omben, non-alkohol lan alkohol, umume ngemot woh - wohan utawa jus buah . [1] [2] Minuman kasebut dikenalake saka India menyang Inggris dening karyawan Perusahaan India Timur Inggris . [3] Punch biasane disajikake ing pesta sing cacah sing amba lan amba, sing diarani mangkuk doyo . Ing AS, peraturan federal nyedhiyakake tembung "doyo" kanggo nggambarake produk minuman komersial sing ora ngemot jus buah utawa jus buah. Tembung kasebut digunakake kanggo menehi label omben-omben kanthi rasa artifisial, kanthi utawa tanpa perasa alami, sing ora ngemot jus buah utawa konsentrasi kanthi proporsi sing signifikan. [4] Mula, produk sing diwenehi label minangka "pukulan buah" bisa uga ora ngemot bahan-bahan babar pisan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Punch at dictionary.com
  2. "Surprising history of punch". History.com. Dibukak tanggal 27 January 2019.
  3. Edwards, Graham and Sue. The Language of Drink, Alan Sutton Publishing, 1988.
  4. U.S. FDA. "A Food Labeling Guide" (PDF).