Pulo Pasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Pasi
Pulo Pasi
NagaraCithakan:Fag
KabupatènCithakan:Country data Kapuloan Selayar
ProvinsiSulawesi Selatan
Zona wektuWITA (UTC+8)

Pulo Pasi inggih kalebet salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan wonten ing kacamatan Bontoharu, Kabupatèn Kapuloan Selayar[1], Sulawesi Selatan, Indonesia. Pulo punika mapan wonten ing sisih kilenipun Pulo Selayar. Tebihipun ± 1 mil saking kacamatan Benteng ibu kotanipun Kabupatèn Kapuloan Selayarutawi udakawis 15 menit manawi nitih kapal liwat jalur laut.[2].

Pulo Pasi aben ajeng kaliyan Pulo Gusung ingkang mapan wonten ing sisih lor Pulo Pasi. Ing antawisipun Pulo Pasi lan Pulo Gusung wonten selat alit inggih punika Tarrusang utawi Selat Tarrusang. Wonten ing pulo punika dumunung kalih désa, inggih punika désa Kahu-kahu kaliyan désa Bontoborusu. Pulo Pasi inggih kalebet pulo paling jawi ing sisih kilèn saking Kabupatèn Kapuloan Selayar kanthi titik koordinat 6°10′26.42″S 120°24′25.95″E / 6.1740056°S 120.4072083°E / -6.1740056; 120.4072083Koordhinat: 6°10′26.42″S 120°24′25.95″E / 6.1740056°S 120.4072083°E / -6.1740056; 120.4072083.

Géografi[besut | besut sumber]

Pulo Pasi ingkang mapan ing kacamatan Bontoharu punika mapan persis wonten ing sisih kulon saking Pulo Selayar, kirang langkung 1 mil saking kacamatan Benteng. Manawi badhé dhateng Pulo Pasi betahaken wekdal 15 menit manawi nitih boat. Wonten ing Pulo Pasi punika wonte kalih désa, inggih punika Kahu -kahu saha désa Bontoborusu.[3] Pulo Pasi inggih punika pulo ingkang paling njawi wonten ing kabupatèn Pulo Selayar. Pulo punika dados pulo ingkang asring dipunrawuhi déning para wisatawan ingkang remen nyelam saha mancing. Ing sakitering Pulo Pasi punika ugi wonten pulo-pulo sanèsipun kanthi jarak ingkang boten patos tebih, kados ta wonten Pulo Mbrosi kanthi tebih 3,7 km, Meos Manggwandi kanthi tebih 11,2 km, Pulo Nukori kanthi tebih 16,8 km, Pulo Veri kanthi tebih 17,9 km, Pulo Padaidori kanthi tebih 18,6 km, Pulo Pakreki kanthi tebih 18,8 km, Mios Workbondi kanthi tebih 22, 8 km, Pulo Pai kanthi tebih 37,7 km, Pulo Nusi kanthi tebih 42,8 km, saha Mios Wundi kanthi tebih 49 km. Ing wewengkon perairan Pulo Pasi, arusipun inggih namung alon dumugi sedheng kemawon kanthi suhu paling andhap inggih punika 26 °C saha shu paling inggil inggih punika 29 °C.[4]. Komposisi dhasar laut kapérang dados pasir, terumbu, saha watu. Déné sedimentasi ingkang kadadosan namung cendhek, kanthi visibility horizontal 15 dumugi 20 mèter, visibility vertikalipun 20 - 25 mèter. Kaanan terumbu ing salebeting laut inggih rata kanthi tutupan terumbu 40% - 80%.[4]

Obyek Wisata[besut | besut sumber]

Obyek wisata ingkang wonten ing Pulo Pasi ing antawisipun:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Kepulauan Selayar Dalam Angka 2010". Dinas Pariwisata Kabupatèn KapuloanSelayar. ISSN 0215-2290. 
  2. Dg. Macora (26-11-2011). antara-pulau-pasi-dan-pulau-gusung.html (dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012) "Menengok Hutan Bakau di antara Pulau Pasi.." Priksa gandra |url= (pitulung). http://daengmacora.com.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung); Pranala njaba ing |publisher= (pitulung)
  3. [1] Pasi Island (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  4. a b [2] Pulau Pasi (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)

Uga delengen[besut | besut sumber]