Pulo Miyako

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pulo Miyako
[[Basa Jepang|Jeneng asli]]: (宮古島 Miyakojima?)
Miyakojima sky view.jpg
Foto udara Pulo Miyako saking arah kilen segara.
[[file:Cithakan:Location map Japan|275px|Pulo Miyako is located in Cithakan:Location map Japan]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; left: -Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.px; top: -Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.px; width: Cithakan:Location map Japanpx; font-size: Cithakan:Location map Japanpx; line-height: 0; z-index:100;" title="">[[File:Cithakan:Location map Japan|Cithakan:Location map JapanxCithakan:Location map Japanpx|Pulo Miyako|link=|alt={{{alt}}}]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">
Lokasi Pulo Miyako ing peta Jepang
Geografi
Lokasi Prefektur Okinawa
Koordinat 24°46′N 125°19′E / 24.767°L 125.317°W / 24.767; 125.317
Kapuloan Kapuloan Miyako
Jembar 158,70 km2 (6.127 sq mi)
Èlevasi paling dhuwur 115 m (377 ft)
Pucuk paling dhuwur Nakao
Negara
Jepang
Demografi
Populasi  55,914 (per 30 Oktober 2006)
Kapadhetan 275,4 /km2 (7.133 /sq mi)
Lokasi Pulo Miyako lan Kutha Miyakojima ing peta Prefektur Okinawa

Pulo Miyako (宮古島? Jepang: Miyakojima; Miyako: Cithakan:Nihongo3; Okinawan: Cithakan:Nihongo3) inggih punika pulo ingkang agéng lan berpenduduk ingkang katah ing KePuloan Miyako, Prefektur Okinawa, Jepang. Pulo Miyako wontén ing ngandap administrasi Kota Miyakojima ingkang wilayahipun mbotén namung ngayuh Pulo Miyako, sanésipun ugi gangsal Pulo berpenghuni sanésipun .[1] (en) ["Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Diakses 2013-07-19.]</ref>

Geografi[besut | besut sumber]

Pulo Miyako manggen kintén-kintén 300 kilometres (190 mi) barat daya Pulo Okinawa utawi 400 kilometres (250 mi) sisih wétan Taipei, Taiwan.[2] Pulo Miyako inggih punika Pulo ingkang ombo nomor sékawan ing Prefektur Okinawa. Luas Pulo 15.870 square kilometres (6,130 sq mi).[3] Pulo punika berbentuk hampir segi tiga lan kabentuk saking batu kapur Ryukyu.Cacad panyuplik: Panutupan </ref> kélangan tag <ref>

[2]

[4]

[5]

}}

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng buku
  2. ^ a b "Miyakojima". Encyclopedia of Japan. (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-18. 
  3. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng buku_1
  4. ^ "宮古上布". Dijitaru Daijisen. (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-14. 
  5. ^ "宮古上布". Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika). (2012). Tokyo: Shogakukan. Diakses pada 2012-12-14. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Miyako&oldid=960830"