Pulo Miyako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Miyako
[[Basa Jepang|Jeneng asli]]: (宮古島 Miyakojima?)
Miyakojima sky view.jpg
Foto udara Pulo Miyako saking arah kilen segara.
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Japan" nor "Template:Location map Japan" exists.
Lokasi Pulo Miyako ing peta Jepang
Geografi
Lokasi Prefektur Okinawa
Koordinat 24°46′N 125°19′E / 24.767°N 125.317°E / 24.767; 125.317
Kapuloan Kapuloan Miyako
Jembar 158,70 km2 (6.127 sq mi)
Èlevasi paling dhuwur 115 m (377 ft)
Pucuk paling dhuwur Nakao
Negara
Jepang
Demografi
Populasi  55,914 (per 30 Oktober 2006)
Kapadhetan 275,4 /km2 (7.133 /sq mi)
Lokasi Pulo Miyako lan Kutha Miyakojima ing peta Prefektur Okinawa

Pulo Miyako (宮古島? Jepang: Miyakojima; Miyako: Cithakan:Nihongo3; Okinawan: Cithakan:Nihongo3) inggih punika pulo ingkang agéng lan berpenduduk ingkang katah ing KePuloan Miyako, Prefektur Okinawa, Jepang. Pulo Miyako wontén ing ngandap administrasi Kota Miyakojima ingkang wilayahipun mbotén namung ngayuh Pulo Miyako, sanésipun ugi gangsal Pulo berpenghuni sanésipun .[1] ["Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Diakses 2013-07-19.]</ref>

Geografi[besut | besut sumber]

Pulo Miyako manggen kintén-kintén 300 kilometres (190 mi) barat daya Pulo Okinawa utawi 400 kilometres (250 mi) sisih wétan Taipei, Taiwan.[2] Pulo Miyako inggih punika Pulo ingkang ombo nomor sékawan ing Prefektur Okinawa. Luas Pulo 158.70 square kilometres (61.27 sq mi).[3] Pulo punika berbentuk hampir segi tiga lan kabentuk saking batu kapur Ryukyu.Masalah sitiran: </ref> panutup ora ana tumrap tenger <ref>

[2]

[4]

[5]

}}

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng buku
  2. ^ a b "Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Dijupuk 2012-12-18. 
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng buku_1
  4. ^ "宮古上布" [Miyako jōfu]. Dijitaru Daijisen (ing Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Dijupuk 2012-12-14. 
  5. ^ "宮古上布" [Miyako jōfu]. Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika) (ing Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 153301537. Dijupuk 2012-12-14.