Pulo Miyako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Miyako
[[Basa Jepang|Native name]]: (宮古島 Miyakojima?)
Miyakojima sky view.jpg
Foto udara Pulo Miyako saking arah kilèn segara.
Géografi
Pernah Prefektur Okinawa
Koordhinat 24°46′N 125°19′E / 24.767°N 125.317°E / 24.767; 125.317
Kapuloan Kapuloan Miyako
Jembar 158,70 km2 (6.127 sq mi)
Èlevasi dhuwur dhéwé 115 m (377 ft)
Titik dhuwur dhéwé Nakao
Administrasi
Jepang
Dhémografi
Cacah jiwa  55,914 (30 Oktober 2006)
Kapadhetan 275,4 /km2 (7.133 /sq mi)
Lokasi Pulo Miyako lan Kutha Miyakojima ing peta Prefektur Okinawa

Pulo Miyako (宮古島? Jepang: Miyakojima; Miyako: Cithakan:Nihongo3; Okinawan: Cithakan:Nihongo3) inggih punika pulo ingkang ageng lan berpenduduk ingkang kathah ing KePuloan Miyako, Prefektur Okinawa, Jepang. Pulo Miyako wonten ing ngandap administrasi Kota Miyakojima ingkang wilayahipun mbotén namung ngayuh Pulo Miyako, sanèsipun ugi gangsal Pulo berpenghuni sanèsipun.[1] ["Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Diakses 2013-07-19.]</ref>

Géografi[besut | besut sumber]

Pulo Miyako manggèn kintén-kintén 300 kilometres (190 mi) barat daya Pulo Okinawa utawi 400 kilometres (250 mi) sisih wétan Taipei, Taiwan.[2] Pulo Miyako inggih punika Pulo ingkang ombo nomer sékawan ing Prefektur Okinawa. Jembar Pulo 158.70 square kilometres (61.27 sq mi).[3] Pulo punika berbentuk hampir segi tiga lan kabentuk saking batu kapur Ryukyu.Masalah sitiran: </ref> panutup ora ana tumrap tenger <ref>

[2]

[4]

[5]

}}

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng buku
  2. ^ a b "Miyakojima". Encyclopedia of Japan. Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Dijupuk 2012-12-18. 
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng buku_1
  4. ^ "宮古上布" [Miyako jōfu]. Dijitaru Daijisen (ing basa Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 56431036. Dijupuk 2012-12-14. 
  5. ^ "宮古上布" [Miyako jōfu]. Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika) (ing basa Jepang). Tokyo: Shogakukan. 2012. OCLC 153301537. Dijupuk 2012-12-14.