Pulo Gusung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Gusung
Pulo
Nagara Indonésia
KabupatènCithakan:Country data Kapuloan Selayar
ProvinsiSulawesi Selatan
Zona wektuWITA (UTC+8)
Pulo Gusung

Pulo Gusung inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan wonten ing kacamatan Bontoharu, Kabupatèn Kapuloan Selayar[1], Sulawesi Selatan, Indonésia. Pulo punika mapan wonten ing sisih kilenipun Pulo Selayar. Tebihipun ± 1 mil saking kacamatan Benteng ibu kotanipun Kabupatèn Kapuloan Selayar utawi udakawis 15 menit manawi nitih kapal liwat jalur lautt[2]. Pulo Gusung aben ajeng kaliyan Pulo Pasi ingkang mapan wonten ing sa kiduling Pulo Gusung. Ing antawisipun Pulo Gusung lan Pulo Pasi wonten selat alit inggih punika Tarrusang (Selat Tarrusang). Pulo Gusung kapérang dados kaih pérangan inggih punika Gusung Barat lan Gusung Timur, ingkang sedayanipun mlebet wewengkon désa Bontolebang, Kabupatèn Kapuloan Selayar.

Pulo Gusung kalebet pulo paling jawi ing sisih kilèn saking Kabupatèn Kapuloan Selayar kanthititik koordinat 6°7′26.39″S 120°24′54.38″E / 6.1239972°S 120.4151056°E / -6.1239972; 120.4151056Koordhinat: 6°7′26.39″S 120°24′54.38″E / 6.1239972°S 120.4151056°E / -6.1239972; 120.4151056. Pulo Gusung mapan wonten ing sak wingikingipun Pulo Derawan. Manawi badhé dhateng Pulo Gusung saking pulo Derawann dipunbetahaken wekdal kirang langkung 10 menit ngginakaken spped boat. Kaendahan ingkang moncer wonten ing Pulo Gusung saged narik kawigatosan para wisatawan ingkang dhateng pulo punika.[3]

Daya Tarik[besut | besut sumber]

Ing Pulo Gusung dipunsamektakaken kaendahan pasisir ingkang saé kanthi toya laut ingkang resik, rumput laut ingkang kathah pating semebyar, wonten ugi bintang laut, bulu babi, saha iwak-iwak alit ingkang wonten ing sak pinggiring pasisir.[4] Pulo Gusung kapérang dados kalih, inggih punika Gusung Barat saha Gusung Timur. Mergi ing désa-désa ing Pulo Gusung punika ngginakaken rabat beton ingkang taksih prosès dipunyasa ing margi paling utamanipun. Ing Pulo Gusung sak punika ugi badhé dipunupayakaken wontenipun budidaya perikanan saking pamaréntah.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Pulo Gusung mlebet wewengkon Kota Banteng, 3 mil utawi 5,5 km saking sisih lor saha taksih kalebet kalurahan guntung Benteng utara. Pulo Gusung ambanipun kirang langkung 1 hektar, déné cacahipun pendhudhuk wonten 60 KK utawi 227 tiyang. Padamelan para warga masarakat Pulo Gusung sapérangan ageng dados warigaluh, ugi wonten ingkang dados bakul.

Papan Wisata[besut | besut sumber]

Papan wisata ingkang wonten ing Pulo Gusung ing antawisipun:

Peta Pulo Gusung

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Kepulauan Selayar Dalam Angka 2010". Dinas Pariwisata Kabupatèn KapuloanSelayar. ISSN 0215-2290. 
  2. Dg. Macora (26-11-2011). antara-pulau-pasi-dan-pulau-gusung.html (dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012) "Menengok Hutan Bakau di antara Pulau Gusung.." Priksa gandra |url= (pitulung). http://daengmacora.com.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung); Pranala njaba ing |publisher= (pitulung)
  3. [1] Wisata ke Pulau Gusung (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  4. [2] Hutan Bakau di antara Pulau Pasi dan Pulau Gusung (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan Wisata ing Kapuloan Selayar