Pudhing sagu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Puding sagu yaiku puding manis sing digawe kanthi nggodhog sagu utawa mutiara tapioka kanthi banyu utawa susu lan ditambahake gula lan kadhangkala tambahan perasa. Iki digawe ing pirang-pirang budaya kanthi gaya sing beda-beda, lan bisa diprodhuksi kanthi macem-macem cara. Asia Tenggara, utamane Indonesia lan Malaysia, ngasilake sagu mayoritas.

Ing Malaysia, sagu gula melaka ya iku puding sagu kang digawé kanthi cara nggodhog sagu mutiara ing banyu lan disajikake karo sirup gula aren ( gula melaka ) lan santen . [1]

Ing Inggris, "puding sagu" umume digawe kanthi nggodhog sagu mutiara lan gula ing susu nganti mutiara sagu dadi bening, lan dikentalake nganggo endhog utawa glepung jagung. Gumantung saka proporsi sing digunakake bisa beda-beda saka konsistensi cair nganti cukup kandel, lan bisa uga padha karo puding tapioka utawa puding beras . Ing Inggris "puding sagu" asring diarani "kodhok spawn" amarga digawe nggunakake sagu mutiara. Puding tapioka padha karo sing bisa digawe nggunakake tapioka mutiara - bisa uga diarani "kodhok spawn" nanging umume digawe nggunakake serpihan tapioka ing sisih lor sing ngasilake konsistensi sing luwih alus, luwih kasar. Iku kasebut ing liwat ing mangsa siji, episode papat saka Jeeves lan Wooster .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Sago Pudding with Palm Sugar (Sago Gula Melaka)". mycookinghut.com. Diarsip saka sing asli ing 30 March 2022. Dibukak ing 9 March 2011.