Menyang kontèn

Pudhing sémolina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pudhing sémolina
Semolina pudding with fruits
Buku masakan: Pudhing sémolina  Médhia: Pudhing sémolina

Puding semolina utawa bubur semolina minangka bubur - jinis puding sing digawe saka semolina, sing dimasak nganggo susu, utawa campuran susu lan banyu. Iki asring disajikake karo gula, bubuk coklat, kayu manis, kismis, woh, utawa sirup . [1] Konsistensi sing padha karo puding beras uga bisa digawe kanthi nggunakake luwih akeh semolina lan panggangan, tinimbang nggodhok.Puding semolina wis dipangan ing Eropa wiwit jaman Romawi. Buku resep Apicius (kira-kira tanggal 4 Masehi) nggambarake bubur semolina sing digawe saka farina dicampur almond, kismis lan anggur kismis

. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Spiced semolina pudding with ginger biscuits". Dibukak ing December 30, 2012.
  2. The recipe book of Apicius: Cookery and Dining in Imperial Rome, translated Latin-to-English by JD Vehling. Search the text for the heading Farina Pudding (and relatedly search also for porridge).