Pseudomonas syringae

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pseudomonas syringae
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Kelas: Gamma Proteobacteria
Ordo: Pseudomonadales
Kulawarga: Pseudomonadaceae
Marga: Pseudomonas
Jinis: P. syringae
Jeneng binomial
Pseudomonas syringae
Van Hall, 1904

Pseudomonas syringae (dicekak P. syringae) ya iku baktèri gram negatif, aérobik, lan duwèni flagela polar.[1] Sacara biokimia, baktèri iki bisa diuji kanthi migunakaké uji oksidase lan arginin hidrosilase kang bakal nuduhahe asil negatif. P. syringae minangka mikroorganisme kang ana ing saben kubik udara (40 mikroorganisme/ kubik) lan duwéni 58-60% GC (guanin-sitosin).[1] P. syringae bisa ditemokake ing tanduran, lemah, lan udhara, nanging umume duwéni habitat ing dhuwu godhong mula kalebu bakteri filosfer lan minangka patogen ing spesies tanduran tertemtu.[1]

Nukleasi es[besut | besut sumber]

Kaistimewaan utama saka P. syringae ya iku keprigelane mbentuk inti es (nukleasi es) kang bisa menstimulasi pembentukan es ing suhu -2 °C tekan -4 °C.[2] ing kahanan normal, banyu murni bakal mbentuk cair ing suhu 0 sampai -4 °C, nanging kristal es bisa kabentuk ing suhu ngisor mau kanthi anane es.[2] Ing P. syringae, protein inti es disandikake déning gen inaZ kang diekspresikan sacara terus-terus (konstitutif) lan gen wis kasil diisolasi lan dikloning kanggo aplikasi-aplikasi liyane kang bedha.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ a b c (Inggris)Dawn A. Baertlein, Steven E. Lindow, Nicholas J. Panopoulos, Stephen P. Lee, Michael N. Mindrinos, Tony H. H. Chen (1992). "Expression of a Bacterial Ice Nucleation Gene in Plants". Plant Physiol. 100: 1730-1736. http://www.plantphysiol.org/cgi/reprint/100/4/1730.pdf.

Pranala njaba[besut | besut sumber]