Provinsi Manus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Manus Province
Gendéra Manus Province
Gendéra
Papua new guinea manus province.png
Country Papua New Guinea
Capital Lorengau
Districts
Pamaréntahan
 • Governor Charlie Benjamin 2012-
Laladan
 • Gunggung 2.000 km2 (800 sq mi)
Cacah warga (2011 census)
 • Gunggung 60.485
 • Pepadhet 30/km2 (78/sq mi)
Zona wektu AEST (UTC+10)

Provinsi Manus ya iku provinsi paling cilik ing Papua Nugini kang tanahe ambané 2.100 km², nanging kanthi punjul 220.000 km² banyu. Kutha krajan provinsi iki Lorengau lan total populasine 60.485 (sensus 2011).

Provinsi iki kapérang saka KapuloanAdmiralty (golongan 18 pulau ing KapuloanBismarck) lan Wuvulu Pulau lan atol ing cedhaké ing kulon. Pulo gedhé dhéwé ing golongan ya iku Pulau Manus mana Lorengau lan punjere penahanan imigrasi Australia.

Admiralty Islands Topography with labels
Gambar:Jetty at Lorengau, Manus Island.jpg
Dermaga ing Lorengau, Manus Island

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Papua Nugini


Cithakan:Papua Nugini-geo-stub