Prince Avalanche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prince Avalanche
Gambar:Prince Avalanche Official Poster.jpeg
Theatrical release poster
DisutradaraniDavid Gordon Green
Diprodhuseri
DiskénariyoniDavid Gordon Green
Dibintangi
Dimusiki
SinématografiTim Orr
Dibesut déningColin Patton
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningMagnolia Pictures
Tanggal metu
  • Januari 20, 2013 (2013-01-20) (Sundance)
  • Agustus 9, 2013 (2013-08-09) (United States)
Suwéné
94 minutes
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$725,000
Kalarisan$442,313[1]

Prince Avalanche nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013 Filem punika dipunarahaken déning sutradhara David Gordon Green. Piyambakipun ugi ingkang nganggit skénario. Juru damel filem punika kapracaya dhumateng Lisa Muskat, Derrick Tseng, Craig Zobel, James Belfer, lan David Gordon Green. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun Paul Rudd lan Emile Hirsch. Wonten negari Islandia, filem punika, taun 2011 kawentar kanthi sesirah Either Way (Á annan india). Pamundhutan gambar kalaksanan wonten Bastrop, Texas, lan Bastrop County.

Prince Avalanche kagiyaranek kaping pisanipun taun 2013 nalika adicara Festival Film Sundance surya 20 Januari.[2] Salajengipun, kababar kagem sagung pamirsa sadonya nalika pasanggiri Festival Film Internasional Berlin ke-63, surya 13 Februari 2013[3] ing mriku David Gordon Green nampi bebungah Silver Bear ing kategori Juru Arah Paling Sae.[4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Paul Rudd minangka Alvin
  • Emile Hirsch minangka Lance
  • Lance LeGault minangka sopir trek
  • Joyce Payne minangka wanita

Panampèn[besut | besut sumber]

Prince Avalanche nampi pangalembana saking juru kritik, dumugi 83% kados ingkang kagiyaraken ing Rotten Tomatoes adhedhasar 109 pambiji, kanthi rata-rata 7 dumugi 10.[8] Metacritic maringi biji 73 saking100, adhedhasar pambijinipun 29 juru kritik.[9]

Soundtrack[besut | besut sumber]

Soundtrack kaanggit déning Explosions in the Sky lan David Wingo.[10]

No. Judhul Durasi
1. "Fires"   1:29
2. "Theme from Prince Avalanche"   2:22
3. "Dear Madison"   1:47
4. "Passing Time"   1:51
5. "Rain"   1:08
6. "Alone Time"   4:59
7. "Hello, Is This Your House?"   4:10
8. "Can't We Just Listen to the Silence"   1:35
9. "Wading"   1:38
10. "Dear Alvin"   1:21
11. "The Lines on the Road that Lead You Back Home"   2:00
12. "An Old Peasant Like Me"   3:47
13. "Join Me on My Avalanche"   3:29
14. "The Adventures of Alvin and Lance"   1:50
15. "Send Off"   4:09

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Prince Avalanche (2013)". Box Office Mojo. IMDB. Dijupuk October 30, 2013. 
  2. "2013 Sundance Film Festival Announces Films in Premieres and Documentary Premieres". December 3, 2012. Dijupuk December 15, 2012. 
  3. "Berlinale 2013: Competition Now Complete". berlinale. Dijupuk 2013-01-19. 
  4. "Prizes of the International Jury". Berlinale. Dijupuk 2013-02-16. 
  5. Sacks, Ethan (August 9, 2013). "To film 'Prince Avalanche,' David Gordon Green went into the wild with Emile Hirsch and Paul Rudd". New York Daily News. Dijupuk October 30, 2013. 
  6. Hannaford, Alex (October 18, 2013). "Prince Avalanche: story behind a heartbreaking cameo". The Daily Telegraph. Telegraph Media Group. Dijupuk October 30, 2013. 
  7. Dowd, A.A. (August 15, 2013). "David Gordon Green on Prince Avalanche and its Nicolas Cage companion piece". The A.V. Club. The Onion, Inc. Dijupuk October 30, 2013. 
  8. Rotten Tomatoes
  9. "Prince Avalanche". Metacritic. Dijupuk August 7, 2015. 
  10. iTunes

Pranala njawi[besut | besut sumber]