Prau dlajah Jerman Admiral Hipper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau dlajah Jerman Admiral Hipper, taun 1939.

Prau Admiral Hipper iku prau dlajah abot klas Admiral Hipper kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Jerman Nazi. Aran prau iki saka jenengé Laksamana (Admiral) Franz von Hipper.

Admiral Hipper kapernahaké rikala 6 Juli 1935[1] ing Hamburg déning Blohm & Voss[2]; banjur kababar rikala 6 Fèbruari 1937. Kang mragadi prau iki Nyonyah Erika Raeder.[3][4] Prau iki kinepyakaké rikala 29 April 1939 ing pamangkuné Kaptèn Sagara (Kapitän zur See) Hellmuth Heye.[5]

Prau iki kèrem rikala 3 Mèi 1945 ing Kiel[6]; banjur kabungkar taun 1948–1952.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Williamson, k. 12.
  2. Gröner, k. 65.
  3. Koop & Schmolke, k. 58.
  4. Philbin, k. 27.
  5. Williamson, k. 10.
  6. Williamson, k. 21.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Williamson, Gordon (2003). German Heavy Cruisers 1939–1945. Oxford: Osprey Publishing. ISBN 978-1-84176-502-0. 
  • Gröner, Erich (1990). German Warships: 1815–1945. Annapolis: Naval Institute Press. ISBN 978-0-87021-790-6. 
  • Koop, Gerhard; Schmolke, Klaus-Peter (1992). Die Schweren Kreuzer der Admiral Hipper-Klasse [The Heavy Cruisers of the Admiral Hipper Class] (ing basa German). Bonn, Germany: Bernard & Graefe Verlag. ISBN 978-3-7637-5896-8. 
  • Philbin, Tobias R., III (1982). Admiral von Hipper: The Inconvenient Hero. Amsterdam: B. R. Grüner Publishing Co. ISBN 90-6032-200-2.