Prau dlajah Jepang Maya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Heavy Cruiser Maya.jpg

Prau Maya (摩耶?) iku prau dlajah abot klas Takao kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.[1] Aran prau iki saka jenengé Gunung Maya ing Préfèktur Hyōgo, Jepang.

Maya kapernahaké rikala 4 Dhésèmber 1928 ing Kobe déning Kawasaki Shipbuilding Corporation; banjur kababar rikala 8 Novèmber 1930. Prau iki kinepyakaké rikala 20 Juni 1932 ing pamangkuné kolonèl Jo Morimoto[2]. Prau iki kèrem rikala 23 Oktober 1944 cedhak Palawan (09°27′N 117°23′E / 9.450°N 117.383°E / 9.450; 117.383).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Naval Institute Press. k. 84. ISBN 0-87021-893-X. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 111–114. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Hackett, Bob; Sander Kingsepp (2009). "HIJMS Maya: Tabular Record of Movement". Junyokan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk 2010-07-05.