Menyang kontèn

Pratt & Whitney Canada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pratt & Whitney
TypeDivision
IndustryAerospace
Founded1928
HeadquartersLongueuil, Quebec
ProductsTurbine aircraft engines
Gas turbines
ParentPratt & Whitney
Websitewww.PWC.ca

Pratt & Whitney Canada (PWC atauP & WC) iku prodhusèn mesin pesawat Kanada. Markas PWC dumunung ing Longueuil, Quebec, ing sajabaning kutha Montreal. Parusahan iki wujud sawijining divisi saka parusahan Amerika Pratt & Whitney (P&W), parusahan iki uga wujud unit usaha saka United Technologies. United Technologies wis mènèhi mandhat donya marang PWC kanggo mesin pesawat sing luwih cilik nalika P & W Amérikah Sarékat ngembangaké lan mrodhuksi mesin sing luwih gedhé.

Prodhuk[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Leyes II, Richard A.; William A. Fleming (1999). The History of North American Small Gas Turbine Aircraft Engines. Washington, DC: Smithsonian Institution. ISBN 1-56347-332-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratt & Whitney Canada aeroengines