Pratélan araning gendhing gendèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing ngisor iki kapacak aran-araning gendhing gendèr sing kamot ing cathetaning R. Ng. Atmamardawa (Warsadiningrat) ing udakara taun 1926.[1]

Saléndro[besut | besut sumber]

Pathet nem[besut | besut sumber]

  1. Kabor
  2. Érang-érang (utawa Érang-érang Topèng)
  3. Bedhat
  4. Sobrang
  5. Alas Kobong
  6. Wrahatbala
  7. Manyarsèwu
  8. Réna-réna (utawa Rina-rina)
  9. Bubaran Nyutra
  10. Bindi (utawa Bindi Raja)
  11. Singa Nebah (utawa Singa Nebak)
  12. Kebogiro
  13. Pasang Bandar
  14. Pasang Wétan
  15. Glana
  16. Rambu
  17. Rangkung
  18. Barang Miring
  19. Katawang Srepegan
  20. Medhang Miring

Pathet sanga[besut | besut sumber]

  1. Jongkang
  2. Kenceng (minggah Ladrang Doyo-doyo)
  3. Kencrèng (utawa Tukar Maru)
  4. Dhendha Gedhé
  5. Dhendha Santi
  6. Babar Layar
  7. Temantèn Anyar
  8. Sawunggaling
  9. Gadhung Mlathi
  10. Ganjur
  11. Dholo-dholo
  12. Kagok Madura
  13. Babad Kenceng
  14. Wani-wani
  15. Jangkrik Génggong (sirepané Embat-embat Panjalin)
  16. Mayar-mayar
  17. Bedhati
  18. Béndrongan
  19. Bedru
  20. Marikangen

Pathet manyura[besut | besut sumber]

  1. Kawit
  2. Bangbang Wétan
  3. Dhempel
  4. Dhendha Sèwu
  5. Liwung
  6. Abu Sinta
  7. Sumirat (utawa Surya Sumirat)
  8. Badranaya
  9. Ricik-ricik
  10. Padaringan Kebak

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Warsadiningrat (1957). "Koleksi Warsadiningrat (MNA1926a)". Sastra Jawa.