Prasejarah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prasajarah iku jaman sedurung manungsa paham tulisan, dadi ora ana tulisan-tulisan peninggalan saking jaman prasajarah. Manungsa jaman saiki paham kedaden jaman prasajarah iku saking ilmu-ilmu paleontologi, astronomi, biologi, géologi, antropologi uga arkéologi.

Makluk Prasajarah[besut | besut sumber]

Miturut cathetan-cathetan sekang ilmu paleontologi, makhluk-makhluk prasajarah ing planet Bumi iki wis molai ana wiwit Zaman Pre Kambrium.

Kéwan purba[besut | besut sumber]

Manungsa purba[besut | besut sumber]

Sedurung manungsa modern jaman saiki Homo sapien sapien dicipta, ing planet bumi wis akèh dihuni manungsa-manungsa purba sing saiki kabèh wis cures. Miturut kitab Suci agama-agama tinentu, manungsa modern saiki ora ana hubungan keturunan kaliyan manungsa purba.

Manungsa-manungsa purba sing wis cures iku iku antarane:

Peradaban prasajarah[besut | besut sumber]

Kronometrik[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]