Prasejarah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prakata[besut | besut sumber]

Prasejarah iku zaman sedurung menungsa paham tulisan, dadi ora ana tulisan-tulisan peninggalan saking zaman prasejarah. Menungsa zaman saiki paham kedaden zaman prasejarah iku saking ilmu-ilmu paleontologi, astronomi, biologi, géologi, antropologi uga arkéologi.

Makhluk Prasejarah[besut | besut sumber]

Miturut catetan-catetan sekang ilmu paleontologi, makhluk-makhluk prasejarah ing planet Bumi iki wis molai ana wiwit Zaman Pre Kambrium.

Kéwan purba[besut | besut sumber]

Menungsa purba[besut | besut sumber]

Sedurung menungsa modern zaman saiki Homo sapien sapien dicipta, ing planet bumi wis akèh dihuni menungsa-menungsa purba sing saiki kabèh wis punah. Miturut kitab Suci agama-agama tinentu, menungsa modern saiki ora ana hubungan keturunan kaliyan menungsa purba.

Menungsa-menungsa purba sing wis punah iku iku antarane:

Peradaban prasajarah[besut | besut sumber]

Kronometrik[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]